מוסקה אחרת

מרכיבים

  • 4 חצילים גדולים
  • 4 עגבניות גדולות
  • 6 שיני שום
  • 2 בצל סגול
  • 500 גרם בשר כתף טלה
  • מלח, פלפל
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן נענע
  • פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מקלפים ומרוקנים את החצילים, אך משאירים אותם שלמים מבחוץ.

2. שורפים את העגבניות, בשר החציל, השום והבצלים.

3. מתבלים את הבשר בשמן זית, מלח ופלפל וסוגרים אותו היטב על הגריל.

4. לאחר מכן קוצצים את הבשר ומערבבים עם העגבניות הצלויות, בשר החציל הצלוי, הבצלים הצלויים והשום.

5. מתבלים בנענע, פטרוזיליה, פלפל שחור ושמן זית.

6. ממלאים את החצילים הריקים, עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגריל ל- 20 דקות.

7. ניתן להגיש לצד טחינה, שמן זית וטבעות פלפל אדום חריף.

קבב יווני

מרכיבים

  • חבילת קבב יווני על האש

לבריאמי
  • 1 חציל
  • 4 עגבניות
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 4 קישואים
  • 4 תפוחי אדמה
  • ½ ראש שום
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חופן נענע
  • מלח, פלפל

לפיתות השום
  • 4 פיתות
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 שן שום
  • אורגנו
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. מניחים את הירקות על הגריל. את תפוחי האדמה עוטפים בנייר כסף וגם אותם מניחים על הגריל.

2. במקביל צולים את הקבב היווני בגריל עד למידת העשייה הרצויה.

3. חוצים את הפיתות, מתבלים בכל המרכיבים וצולים עד לקבלת פיתה פריכה.

4. מסירים את הירקות מהגריל, קוצצים גס ומתבלים.

5. מניחים את הסלט והקבב על גבי הפיתה, מגישים לצד הקבב.

גירוס פינת סלוניקי (שווארמה)

מרכיבים

  • 1 קילו אוכף טלה טרי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 3 כפיות מרווה ומיורן
  • 1 כפית סחוג אדום
  • 1 כפית בהרט
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים
  • 2 עגבניות
  • ראש שום

לטחינה

  • ½ כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים קרים
  • לימון
  • מלח, פלפל

להגשה
  • פיתות

אופן ההכנה:

1. לתבל היטב את הבשר ולצלות.

2. לצלות גם את הירקות על הגריל.

3. להכין את הטחינה ולהגיש את מנת השווארמה עם הירקות הצלויים בפיתה.