פינגר לוטוס וקרם גבינה ברוטב שוקולד חם

תבניות אישיות מלבניות בגודל 10X4 ס"מ

מרכיבים

לבסיס הקרנץ' לוטוס

  • 1/4 חבילה בצק פריך מתוק של "מעדנות"
  • 70 גרם שוקולד מריר 70% ולרונה
  • 150 גרם ממרח לוטוס
  • 50 גרם "פאיטה פלוטין" (שבבוני ופל) ולרונה

לקרם המסקרפונה

  • 300 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם גבינת שמנת

לרוטב השוקולד

  • 1/2 כוס חלב (120 מ”ל)
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל)
  • 1 כפית דבש
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לעיטור

  • קישוטי שוקולד

אופן ההכנה

1. בסיס הקרנץ': אופים את הבצק הפריך בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות, עד להזהבה קלה.

2. ממיסים את השוקולד.

3. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים (כולל הבצק הפריך האפוי) ומוסיפים את השוקולד המומס עד לקבלת מסה אחידה.

4. על תבניות מרופדות בנייר אפיה משטחים את המסה ומהדקים היטב. מקררים עד לשימוש, לפחות 15 דקות, עד להתייצבות.

5. קרם הגבינה: מקציפים את השמנת והגבינה עד לקבלת קרם יציב.

6. מעבירים לשק זילוף עם פיית זילוף חלקה מספר 15.

7. רוטב השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והדבש. יוצקים את המסה החמה על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד עד לשימוש.

8. הרכבת המנה: מוציאים מן המקרר את בסיס הקרנץ' ומחלצים מן התבניות.

9. מזליפים על כל מלבן מקרם הגבינה ומעבירים לצלחת הגשה.

10. מעטרים בקישוטי שוקולד ומגישים לצד רוטב השוקולד.

באבא או רום

מרכיבים

לבצק

  • 1 כוס + 1 כף קמח (150 גרם)
  • קורט מלח (2 גרם)
  • 1 כפית דבש (10 גרם)
  • 10 גרם שמרים לחים
  • 3 ביצים (190 גרם)
  • 50 גרם חמאה רכה

לסירופ

  • 3/4 1 כוס סוכר (340 גרם)
  • 700 מ"ל מים
  • 160 מ"ל רום
  • קליפה מתפוז אחד
  • 1 מקל וניל מגורד

לקצפת

  • 330 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1.5 כפות סוכר (17 גרם)
  • 1 מקל וניל מגורד

למינסטרונה פירות

  • 200 גרם פירות טריים קצוצים דק (מנגו, אננס, פפאיה, מלון)
  • 1/3 כוס חמוציות (50 גרם)

אופן ההכנה

1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, המלח, הדבש, השמרים והביצים במשך 3 דקות.

2. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון (שקעים בצורת חצי כדור) עד לחצי גובה התבנית. מניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר, כחצי שעה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות. מצננים.

5. בעזרת סכין מיישרים את הבאבא לגובה של 3 ס"מ.

6. הסירופ: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומסירים מן האש. משרים את הבאבאות שיצאו מן התנור בסירופ למשך 3 דקות מכל צד.

7. הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קציפה יציבה. יש להקפיד שלא להקציף יתר על המידה.

8. ההרכבה: מניחים כף מינסטרונה פירות בכוסית ההגשה. מעל, מניחים את הבאבא עם החלק המעוגל כלפי מעלה. מזליפים את הקרם (ניתן לעטר במחית מנגו) ומגישים.