שקשוקה מרגז

מרכיבים

  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף פרוס
  • 5 עגבניות קלופות קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
  • 2 נקניקיות מרגז
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • מלח
  • שמן זית
  • כוסברה או פטרוזיליה – לפזר מלמעלה

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את שיני השום והפלפל החריף.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הפפריקה.

4. במחבת נוספת מטגנים את נקניקיות המרגז בשמן זית.

5. מעבירים את הנקניקיות למחבת של השקשוקה.

5. מתבלים במלח.

6. מוסיפים את הביצים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-2 דקות.

7. מפזרים את הפטרוזיליה או הכוסברה.

בורקס רוסטביף

מרכיבים

  • 300 גרם סינטה נקייה משומן
  • חרדל דיז'ון חלק
  • 2 ביצים (בישול של 6 דקות בלבד ומיד למי קרח)
  • 1 מלפפון כבוש פרוס לאורך
  • 1 עגבנייה פרוסה דק
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 1 צנון פרוס דק
  • 2 בורקס תפוח אדמה גדול
  • שמן זית
  • ריג'לה או רוקט
  • בצל ירוק חתוך גס
  • סחוג – לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

2. מחממים מחבת ברזל על אש גדולה ויוצקים שמן. סוגרים את הסינטה על האש מכל הצדדים.

3. מורחים את הסינטה בחרדל מכל צדדיו.

4. מכניסים את הבשר לתנור ל-7-8 דקות.

5. לסיר עם מים רותחים מכניסים את הביצים ומכסים. מבשלים במשך 6 דקות בדיוק. מיד לאחר סיום הבישול – להעביר למי קרח לעצירת הבישול. חוצים לאורך לשניים.

6. מוציאים את הבשר מהתנור, מניחים לו להתקרר ופורסים אותו לפרוסות דקות.

7. פותחים את הבורקס ל-2 ומניחים את פרוסות העגבנייה, הבצל, הצנון והמלפפון החמוץ לאורך הבורקס. את הצד השני מורחים בחרדל. על הירקות מניחים את פרוסות הסינטה, את הרוקט או הריג'לה, את הבצל הירוק ואת חצאי הביצים.

זיתים מתובלים

מרכיבים

  • 500 גרם זיתים סורים מבוקעים
  • 3 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 2 כפות זעתר טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 1 כף סומק
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 כף עלי זעתר טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

מערבבים היטב את הזיתים עם כל המרכיבים.

פיתה זעתר

מרכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 20 גרם שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1.5 כוסות מים
  • מלח
  • שמן זית
  • זעתר

אופן ההכנה

1. במיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים ומערבלים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים 5 דקות נוספות.

2. מניחים להתפחה של כשעה.

3. מחממים תנור עם מגש בפנים כ-1/2 שעה לחום של 200-220 מעלות.

5. יוצרים מהבצק עיגולים שטוחים (לא גדולים מדי) מורחים שמן זית ומפזרים זעתר.

6. מכניסים את העיגולים לתנור על גבי המגש החם למשך 3-4 דקות.

בוקר בוקרים - שעועית ונקניקיות franks & beans של שף גיא ארבל

מרכיבים

  • 200 גרם שעועית אפויה ברוטב עגבניות (חצי קופסה)
  • 2 נקניקיות פרנקפורטר טבעות
  • 50 גרם קבנוס טבעות (חצי קבנוס גדול)
  • 1/2 בצל
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל במחבת.

2. מוסיפים את הפרנקפורטר והקבנוס ומטגנים קלות.

3. מוסיפים את השעועית ומתבלים.

4. רגע לפני שהמנה מוכנה מוסיפים את הפטרוזיליה.

5. במקביל מכינים במחבת נפרדת שתי ביצי עין.

6. מעבירים את השעועית והנקניקיות לקערהועליהן מניחים את ביצי העין.

7. מומלץ להוסיף טבסקו ולשתות בירה קרה.

גריטס

מרכיבים

  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כוס סולת או סולת מלאה
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתוש
  • 5 טיפות טבסקו (אופציונאלי)

אופן ההכנה

1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול.

2. שופכים באיטיות את הסולת לתוך המים תוך כדי ערבוב, על אש בינונית.

3. כשהסולת מתחילה להיתפס מוסיפים את החמאה והצ'דר.

4. מסירים מהאש ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

5. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הביצים, השום והטבסקו.

6. שופכים את תערובת הביצים לתוך הסולת באיטיות תוך כדי ערבוב והשוואת טמפרטורות.

7. מסדרים נייר אפיה בתבנית עם שוליים ושופכים את התערובת עד לגובה 3 ס"מ.

8. אופים בחום של 180 מעלות כשעה.