רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי (16.8) אבי ביטון יתארח בקניון סירקין, פתח תקווה

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

פלאפל של שוקולד

מרכיבים

  • חבילת פרורי פנקו (או פירורי לחם)
  • ביצים
  • קמח
  • 1/2 ק"ג שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • שמן

גנאש ריקוטה

  • 160 גרם שוקולד לבן.
  • 75 גרם שמנת מתוקה.
  • 15 גרם מיץ תפוזים סחוט טרי.
  • 80 גרם גבינת תבור משק צוריאל
  • 20 גרם חמאה
  • גרידה מתפוז שלם.

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר שמנת וממיסים את השוקולד המריר.
  2. מקררים היטב (כ-3 שעות במקרר), יוצרים כדורים ומקמחים בקמח. מצפים את הכדורים כמו שניצל- בביצה ובפירורי לחם (חוזרים על הפעולה פעמיים) ומקררים שוב במקרר כשעתיים.
  3. מוציאים מהמקרר ומטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד להזהבה
  4. להכנת קרם ריקוטה
  5. מגרדים קליפה מתפוז שלם ומכניסים את הגרידה לשמנת.
  6. את התפוז ה"ערום" סוחטים ומוסיפים לשמנת 15 מ"ל מהמיץ.
  7. מביאים הכל לרתיחה ומשהים (אינקובציה) למשך 10 דקות.
  8. שמים את השוקולד והחמאה בקערה ודרך מסננת מעבירים 60 גרם שמנת לקערת השוקולד ודואגים לכיסוי מלא של השוקולד והחמאה. לאחר דקותיים מתחילים לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה.
  9. מוסיפים את ה-80 גבינת תבור. במידה ונשארים גושי גבינה ניתן להשתמש בבלנדר מוט הידני עד שהתערובת אחידה.
  10. ממתינים להתקררות והסמכה ובעזרת שקית זילוף וצנטר קישוט ממלאים קונכיות פתוחות.