רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי (12.7) יתארח בקניון נהריה מיקי שמו שיכין מאפה תרד וגבינות

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

מאפה תרד וגבינות

3 מאפים (תבנית עגולה קוטר 24)

מרכיבים

לבצק

  • 750 גרם קמח שמרים (½5 כוסות)
  • 50 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
  • 3 ביצים
  • 180 גרם מים (3/4 כוס)
  • 80 גרם שמן זית
  • 100 גרם חמאת עיזים
  • 20 גרם מלח (2 כפיות)
  • 10 גרם משפר אפייה

למלית

  • 1/2 ק"ג תרד
  • 250 גרם גבינת עיזים 5%/ גבינת תבור
  • 125 גרם גבינת פטה עיזים
  • קורט מלח

אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, הסוכר, הביצים, המים והשמן כ- 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח, משפר האפייה והחמאה ולשים 7 דקות נוספות במהירות בינונית.

מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר בקערה.

בינתיים מכינים את המלית:

מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מניחים בצד.

ההרכבה

מחלקים ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20*30 ס"מ.

במרכז הבצק מסדרים 1/3 מכמות המלית ויוצרים "גליל". מותחים בעדינות את הגליל ויוצרים שבלול. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס/ שומשום מלא.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות.