רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (5.7) יבשל השף שאול בן אדרת בקניון שהרון בנתניה

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא

כנאפה קדאיף עם גבינת עיזים ועגבניות שרי

מרכיבים

  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל - מומסת
  • 150 גרם גבינת מה עז 9% של משק צוריאל -- חתוכה לטבעות דקות
  • 150 גרם קממברט של משק צוריאל -- חתוכה לפרוסות דקות

לסירופ

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 לימונים טריים
  • 10 יח' עגבניות שרי חצויות
  • מעט פלפל צ'ילי יבש וגרוס
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

• מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, בחום בינוני תוך כדי ערבוב עד להסמכת הסירופ (כרבע שעה)

• מניחים את אטריות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן קלות אחת מהשנייה

• ממיסים במחבת בגודל בינוני את חמאת העיזים ויוצקים אותה על אטריות הקדאיף

• מערבבים היטב את אטריות הקדאיף עם חמאת העיזים המומסת

• מניחים ומסדרים במחבת (שהמסנו את החמאה) מחצית מכמות אטריות הקדאיף בצורה צפופה על כל שטח פני המחבת

• מפזרים במחבת (מעל אטריות הקדאיף) את טבעות גבינת המה עז 9% ופרוסות גבינת הקממברט

מכסים את הגבינות בשכבה צפופה נוספת של אטריות הקדאיף שנותרו(כך שבסופו של דבר נוצר לנו סנדוויץ' של אטריות קדאיף במילוי גבינות)

• מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות לכל צד(עד להזהבה), (ניתן להיעזר בצלחת בזמן הפיכת הכנאפה במחבת)

• מעבירים את הכנאפה לצלחת הגשה, יוצקים את סירופ העגבניות שרי מעל ומגישים