אספרגוס בגריל עם גבינת טופו ועשבי תיבול

4 מנות

מרכיבים

  • 32 אספרגוסים
  • 4 כפות גבינת טופו
  • 1 כפית פרג קלוי מעט במחבת
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1/2 שן שום קצוצה דק
  • ספריי שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לסירופ סלק

  • 4 כפות סלק אדום מגורר בפומפייה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית חומץ

אופן ההכנה

1. לסירופ: מכניסים את כל המצרכים של הסירופ לסיר בעל תחתית עבה, ומבשלים על להבה בינונית למשך כ-5 דקות או עד שנוצר סירופ אדום וסמיך.

2. לאספרגוס: מרתיחים סיר עם מים ומלח. מכניסים לסיר את האספרגוס למשך כדקה אחת. מוציאים ומקררים במי קרח.

3. כשהאספרגוס קר מתבלים במלח ופלפל ומרססים בספריי שמן זית.

4. מניחים את האספרגוס על הגריל למשך כ-3 דקות וקולים מכל הצדדים.

5. בכלי אחר מערבבים גבינת טופו, עשבי תיבול, שום ותבלינים.

6. מניחים את האספרגוס הקלוי על צלחת הגשה ומעל גבינת טופו עם עשבי תיבול ומפזרים מעט פרג. אפשר להקרים עם מבער.

טונה אדומה ברוטב סויה ואגוזי מלך פריכים לצד סלט אביבי

4 מנות

מרכיבים

  • 120 גרם אגוזי מלך קלופים וחתוכים דק
  • 480 גרם טונה אדומה

לסלט

  • 1 אספרגוס חתוך לכל אורכו על ידי קולפן
  • 1/2 גזר קלוף לכל אורכו על ידי קולפן
  • 2 עגבניות שרי חתוכות ל-4 כל אחת
  • 8 עלי כוסברה לקישוט
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • 1 כף שמן תירס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב

  • 10 כפות סויה
  • 10 כפות סילאן
  • 1 כפית זנגביל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס מרין מתקתק לבישול
  • 2 כפות יין סאקי (יין יפני)
  • 1/2 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

1. לסלט: ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח וחולטים את רצועות האספרגוס ל-5 שניות, ואת רצועות הגזר ל-40 שניות. מעבירים מייד את הגזר והאספרגוס למי קרח.

2. לקערת ערבוב מוסיפים אספרגוס חלוט, גזר חלוט, עגבניות שרי חתוכות, עלי כוסברה מופרדים, ומתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן תירס ומגישים.

3. לרוטב: מערבבים יין סאקי עם קורנפלור עד להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד.

4. מרתיחים בסיר קטן את כל שאר המצרכים לרוטב ומסמיכים על ידי בלילת הקורנפלור: שופכים את הבלילה לסיר הרותח תוך כדי ערבוב. מנמיכים ומבשלים כ-2 דקות נוספות ומניחים בצד.

5. אופן הכנת הדגים: חותכים את הטונה לקוביות של 2 על 2 ס"מ ומבשלים ברוטב טריאקי חם למשך 2 דקות. מוציאים את הטונה בעזרת מלקחיים וטובלים באגוזי מלך פריכים ומגישים מייד לצד סלט אביבי. את שארית הרוטב אפשר להגיש לצד המנה .

שווארמה אנטריקוט מהירה על פיתה עבודת יד

מרכיבים

  • 2 נתחים של אנטרקוט 250 גרם כל אחד
  • 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 בצל ירוק שלם
  • 1 כפית כמון טחון טרי
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 10 כפות שמן זית להקפצה
  • 4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
  • מלח
  • 2 פיתות מכל סוג שהוא (עיראקיות, מרוקאיות, גרוזיניות)

אופן הכנה

1. מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו-4 כפות שמן זית. צולים בגריל או במחבת פסים כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

2. מחממים במחבת 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל. מטגנים כ-2 דקות עד שהבצל הופך זהוב. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.

3. חותכים את האנטרקוט לרצועות ומוסיפים אותן למחבת, ומיד מוסיפים גם את התבלינים (כמון, מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה). מקפיצים למשך כ-30 שניות בלבד (כדי שהבשר לא יתבשל יתר על המידה). מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.

4. את נתחי האנטרקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים.

5. מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.