לחם כפרי

מרכיבים

  • 6 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 1/2 כוסות קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח שיפון
  • 1 1/2 כוס מחמצת
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כוס קמח תירס לציפוי

הוראות הכנה

1. מערבבים יחד את הקמחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים (מלבד המלח וקמח התירס) ומאחדים לבצק במיקסר על מהירות 2 (איטית) עד לאיחוד החומרים.

2. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה מוסיפים את המלח. לשים בעזרת ידיים מקומחות מעט. זורקים לשולחן ובתנועה סיבובית אוספים ביד וזורקים שוב. לשים ביד 10-12 דקות או במיקסר 6-8 דקות.

3. מניחים בקערה מכסים במגבת לחה ומתפיחים 6-8 שעות.

4. לאחר שהבצק תפח מחלקים לשלושה חלקים שווים.

5. כל חלק מקפלים פנימה 8 פעמים בעזרת 2 אצבעות. הופכים את הבצק ומכדררים.

6. מצפים בקמח תירס ומניחים בתבנית. מתפיחים שוב 3-5 שעות מכוסה במגבת לחה (בהתאם למזג האוויר).

7. לאחר התפיחה ניתן לחרוץ את הלחם בתנועה מהירה.

8. מחממים את התנור לחום מקסימלי עם קערת נירוסטה מלאה במים. מכניסים את הלחם לאפייה בחום של 230 מעלות למשך עשרים דקות. מורידים את החום ואופים על 180 מעלות עוד 30 דקות.

מגישים בארוחת הבוקר עם הרבה סלטים טריים וטחינה גולמית.

לחמניות חמאה מתוקות

מרכיבים

  • 200 גרם מחמצת שאור דלילה
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 60 גרם דבש
  • 140 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 300 מ"ל מים
  • מעט שמן קנולה לשימון הבצק והקערה
  • 2-3 כפות של תוספות, כגון: סולת, פרג, שומשום, קצח

הוראות הכנה

1. בקערה מוסיפים את המחמצת לקמח, למלח ולדבש, ולאחר מכן את המים ומערבבים. את הלישה עושים על השולחן. במהלך הלישה יתקבל בצק פחות דביק.

2. מוסיפים את החמאה תוך כדי הלישה, בכל פעם קצת, עד שמטמיעים בפנים את כל החמאה. מתקבל בצק נוזלי שלא נדבק לידיים. משמנים את הבצק וגם את הקערה במעט שמן ומתפיחים, כאשר הבצק מכוסה כמעט עד הסוף בניילון נצמד עד שכמעט מכפיל את נפחו.

3. כעת מעצבים (בעדינות, שהאוויר לא יברח) את הלחמניות בעזרת ידיים מעט משומנות. מניחים אותן בריווח בין זו לזו על תבנית עם נייר אפיה. משמנים אותן שוב ומפזרים מעל את התוספות שאוהבים: סולת, פרג, שומשום או קצח ומתפיחים שוב.

4. לאחר התפיחה הלחמניות משתטחות מעט.

5. מכניסים לתנור למכת חום של 210 מעלות, ולאחר 5 דקות מורידים ל-180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות. הלחמניות מוכנות שכהן מקבלות צבע יפה ובנקישה מלמטה יש צלילי עמום.

6. מגישים עם חמאה וקונפיטורה שאוהבים.

קונפיטורת עגבניות שרי ופלפל שחור

מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי בשלות
  • 800 גרם סוכר
  • כפית פלפל שחור
  • 1 מקל וניל

הוראות הכנה

1. בסיר בינוני מניחים את כל החומרים. את מקל הווניל חורצים ומכניסים לסיר יחד עם התרמיל. מבשלים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.

2. הקונפיטורה מוכנה כשהקליפה מתפרקת אבל העגבניות עדיין שלמות.