רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (19.4) תתארח בקניון קריון השפית פותנה ג'אבר, שתכין כנאפה תרד וגבינה.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

כנאפה תרד וגבינה

מרכיבים

  • 1/4 ק"ג שערות קדאיף

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך קוביות
  • 200 גרם תרד
  • 100 גרם פטה עיזים מעודנת 16%
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1 כוס שמן, למריחת הכנאפה

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד השחמה.

2. מוסיפים את התרד, מערבבים ומתבלים במעט מלח ופלפל (אין להמליח יותר מדי כי הפטה מלוחה). מוסיפים גם את הגבינה.

3. פורסים את שערות הקדאיף על משטח עבודה לעיגול בקוטר 8-6 ס"מ, מסדרים מעליהן את המלית ומפזרים מעל את הצנוברים.

4. מלפפים את הכנאפה ומהדקים היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הכנאפה בשמן.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד השחמה.

6. מגישים עם סלט ירוק עם יוגורט ונענע.