עוף חגיגי במילוי קוסקוס

מרכיבים

  • עוף שלם במשקל 1.8-2 ק"ג
  • 3 כוסות קוסקוס מוכן
  • 3 שיני שום פריכות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 5 כפות שקדים מולבנים קלויים
  • 3 כפות חמוציות
  • 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים במעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העוף.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע. אחרי שעה ורבע מורידים טמפרטורה ל-120 מעלות וצולים עוד כחצי שעה.

פלאפל בריא

מרכיבים

  • 3 כוסות חומוס שהושרה כל הלילה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כמון
  • קורט צ'ילי גרוס
  • שמן עמוק לטיגון

להגשה

  • טחינה משומשום מלא
  • פיתות מחיטה מלאה
  • ירקות טריים

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל המרכיבים במטחנת בשר ומטגנים כדורים בשמן עמוק.

2. מגישים עם טחינה משומשום מלא, פיתות חיטה מלאה וירקות טריים.

אגסים צלויים, גאנש שוקולד וקוקוס

מרכיבים

  • 3 אגסים קלופים וחצויים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף ברנדי
  • 1 מקל וניל
  • כף סוכר חום
  • כפית חמאה
  • 2 כפות קוקוס טחון

אופן ההכנה

1. במחבת כבדה צולים את האגסים עם החמאה, הווניל והסוכר עד שיגירו מעט נוזלים.

2. בסיר קטן ונפרד מרתיחים שמנת ומוסיפים שוקולד. מערבבים עד ליצירת גנאש.

3. מוציאים את האגסים ויוצקים את השוקולד. מפזרים מעל קוקוס טחון.

4. ניתן להגיש עם כדור קטן של גלידה טובה.