דג מרוקאי אסלי

מרכיבים

  • דג מוסר ים במשקל 2 ק"ג פרוס לסטייקים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 5 עגבניות מקולפות קצוצות
  • 2 פלפל אדום (גמבה) פרוס דק
  • 15 שיני שום שלמים
  • גזר פרוס דק
  • 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • פלפלון חריף ירוק
  • מלח
  • כפית סוכר
  • צרור כוסברה
  • מים לכיסוי
  • כף כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • לחם שחור
  • לימון

אופן ההכנה

1. בסיר שמים שמן ואת כל הירקות ומטגנים.

2. מוסיפים את הדג, הכוסברה, התבלינים והמים ומבשלים כ-30 דקות.

3. מגישים עם כוסברה קצוצה, לחם שחור ומעט לימון.

מרק אפונה וברוסקטה נקניקים

מרכיבים

  • 2 כוסות אפונה יבשה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כרישה
  • 2 גזרים
  • 10 שיני שום
  • 4 ענפי טימין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • כוסברה קצוצה
  • מיץ לימון
  • 4 פרוסות בגט בן יומיים
  • 1 כף מיונז
  • נקניק סלמי או קרונביף

אופן ההכנה

1. מטגנים את כל הירקות, מוסיפים תבלינים, אפונה ומים ומבשלים כשעה וחצי.

2. טוחנים היטב למחית חלקה ומגישים עם עלי כוסברה, מיץ לימון.

3. קולים את הלחם, מורחים במיונז ובנקניק.

רולדת הודו וירקות צלויים ביין לבן, חרדל ודבש

מרכיבים

  • 1 רולדת הודו בתיבול גריל
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לאצבעות גדולות
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 שומר חתוך גס
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים גס
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 2 כרישה חתוכה גס
  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • 4 ענפי טימין (רק העלים)
  • מלח
  • פלפל שחור גס טרי
  • 1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים.

2. מסדרים את כל הירקות בתבנית חסינת חום, מניחים רשת מעל הירקות ועליה את רולדת ההודו.

3. אופים בטמפרטורה של 200 מעלות כ-45 דקות ומגישים.