גלידת גנאש שוקולד ופיצוחים

מרכיבים

  • גלידת וניל מאיכות טובה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם אגוזים
  • 100 גרם שקדים
  • 100 גרם פיסטוקים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם קשיו
  • 10 עלי סיגר

אופן ההכנה

1. במעבד מזון טוחנים את הסוכר, הפיצוחים והחמאה לתערובת אחידה ועושים סיגרים דקים עם עלי הסיגר

2. אופים בתנור כ-12 דקות, 250 מעלות.

3. בסיר קטן ממיסים את השוקולד והשמנת עד ליצירת רוטב שוקולד.

להגשה: בקערה יוצקים שוקולד, מעט מהגלידה ומסדרים ע"י סיגרים.

חמין בריא

חמין ללא שמן, ללא טיגון, ועם עוף

מרכיבים

  • 1 עוף שלם במשקל 2 ק"ג
  • 1 ראש שום
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 בטטה גדולה
  • 300 גרם חיטה מושרת במים שעתיים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרה לילה שלם
  • 8 ביצים
  • 2 כוסות סוכר חום
  • כף כמון
  • כף פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה

1. מסדרים את כל המרכיבים בסיר גדול בשכבות

2. יוצקים מים לכיסוי ותבלינים.

3. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור לכל הלילה על 100 מעלות.

סלמון מאודה, סלט שקדים ופטרוזיליה

מרכיבים

  • 500 גרם סלמון נקי מעור ועצמות פרוס בעובי 200 גרם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • צרור בצל ירוק
  • צרור פטרוזיליה
  • מיץ מלימון אחד
  • 100 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • צ'ילי אדום פרוס דק
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. בבמבוק אודה מאדים את הסלמון כ-15 דקות

2. מערבבים את חומרי הסלט ומגישים לצד הסלמון

ניתן לאכול עם מעט יוגורט ושמן זית.