לביבות כרישה גבינות ויין לבן (ללא גלוטן)

לביבות כרישה מלוחות מתובלות בגבינות ועירית קצוצה. היין הלבן מעדן את טעמה של הכרישה ומפחית ממנה את החריפות.

16-18 לביבות בינוניות

מרכיבים

  • 1 גבעול כרישה בינוני (ללא העלים הירוקים) – קצוץ לטבעות דקות
  • 25 גרם חמאה
  • 1/4 כוס יין לבן (חצי יבש) – 60 מ"ל
  • 1 ביצה
  • 80 גרם פרמזן מגורר
  • 2 כפות פטה מגוררת
  • 1 גביע גבינת שמנת
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 כפות שבבי תפוחי אדמה
  • קורט מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור
  • מעט שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

1. מבשלים את הכרישה: ממיסים חמאה ע"ג מחבת ו"מקפיצים" את טבעות הכרישה. מוסיפים את היין לבן ומבשלים כ- 5-7 דקות עד שמתרככת והיין מתאדה. מסננים ומצננים.

2. מערבבים ביצה, פרמזן, גבינת שמנת ופטה מגוררת. מוסיפים את הכרישה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את 2 כפות שבבי תפוחי אדמה. מערבבים על להשתלבותם בתערובת.

3. מטגנים את הלביבות: מחממים שמן קנולה ובעזרת "כף אוכל", יוצרים לביבות ישירות למחבת. מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג ומגישים לצד סלט ירקות טרי.

גיוון

1. ניתן להחליף את הפרמזן בקשקבל.

2. ניתן להוריד את העירית ולשלב 1/2 בצל יבש קצוץ (כמו לסלט ערבי), או קורנית.

3. ניתן לגרר מעט אגוז מוסקט על התערובת.

חלה ללא גלוטן עם סילאן

2 חלות בקוטר 24 ס"מ, כל חלה מורכבת מ-9 כדורים

חלה מיוחדת שהבצק שלה מעט דביק ונוזלי. חשוב לזכור שהשימוש פה הוא בקמח נטול גלוטן, שמתנהג שונה בהכנת הבצק. כדי שהחלה שלכם לא תצא דחוסה מאוד, זכרו שהבצק רך ואף דביק וכך תקבלו חלה נהדרת. הסילאן נותן טעם וגוון ומשדרג את החלה.

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח נטול גלוטן (ניתן לרכוש ברשתות)
  • 2 כוסות מים (480 גרם)
  • 1/4 כוס סילאן (60 גרם)
  • 2 כפות סוכר (20 גרם)
  • 1 שקית "שמרית" (50 גרם)
  • 1 כף מלח (20 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמן

אופן הכנה

1. מערבלים עם "בוחש גיטרה" במהירות איטית את כל החומרים כ- 5 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2. משאירים בקערה מנוילנת כשעה בטמפרטורת החדר.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ויוצרים 18 כדורים בקוטר של 5-6 ס"מ כל אחד. מכניסים כל 9 כדורים לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת היטב.

4. מתפיחים כשעה.

5. אופים ב-180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה קלה.

טארט שקדים ופירות העונה ללא גלוטן

טארט הכי חגיגי שיש במדפי הוויטרינה בקונדיטוריה שלי. בצק שקדים קליל שאין צורך לרדדו ולקרר לפני השימוש, קרם וניל ופירות צבעוניים שתמיד מרעננים.

מרכיבים

לבסיס בצק שקדים

  • 3 חלבונים ( מידה M)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כוס אבקת סוכר פחות כף (100-110 גרם)
  • 3/4 כוס אבקת ללא קליפה (80 גרם)
  • 1 כף קמח תפוח אדמה (15 גרם)
  • קורט מלח

לקרם וניל

  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסנט פודינג וניל (80 גרם)

פירות לעיטור

  • 2 שזיפים חתוכים
  • 2 קיווי
  • 1 אננס
  • 1 מנגו
  • 5 תותי שדה

לקישוט

  • דקוג'יל
  • אבקת סוכר

אופן הכנה

1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל- 160 מעלות.

2. מקציפים את 3 החלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב! (ממליץ להקציף בתחילה את החלבונים עם 1 כף סוכר עד שמתקבל קצף בהיר ורק אז להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה).

3. מערבבים בקערה עם מטרפה ידנית את קמח תפוחי האדמה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים (או מעבירים אותם במעבד מזון, או מסננים אותם – כדי שלא יפילו את נפח של קצף החלבונים) ומקפלים אותם עם מרית לתערובת אחידה.

4. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים היישר לתבנית (ממליץ לזלף עיגולים רק בצמוד לדופן התבנית ובמרכז לשח את יתרת התערובת). אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה ועד שהקליפה שלו קשה (להקפיד על כך!). מצננים.

5. מכינים את הקרם: מקציפים את כול החומרים לקצפת יציבה, אבל חשוב לא להקציף יותר מידי כי האינסנט פודינג ימשיך לייצב את הקצפת.

6. מרכיבים את הטארט: מניחים את קרם הווניל במרכז ומשטחים אותו כמעט עד לשוליים (2 ס"מ פחות), מסדרים את הפירות, מעטרים מדקורג'יל ואבקת סוכר ומגישים.

גיוון

ניתן להכין את הטארט רק עם תאנים והוא יוצא מדהים.