מרק קרם חצילים וגבינת עזים

מרכיבים

  • שמן זית
  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין לבן סוביניון בלאן
  • 6 חצילים קלויים מעל להבה פתוחה, קלופיים ונקיים
  • 500 מ"ל חלב
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 צרור תימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה

  • 160 גרם גבינת סנט מור
  • אשכולות עגבנייה
  • 10 מקלות גריסיני

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר עמוק שמן זית, מוסיפים את כל הירקות, שיני השום ועלי הדפנה ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לסירופ. מוסיפים את החצילים ומערבבים.

2. מוסיפים חלב, שמנת וגבעול תימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

3. מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מסננים ב"שינואה" ושומרים חם.

ההגשה

יוצקים מרק לקעריות ומפוררים מעל גבינת עזים. מקשטים בעלי תימין ובאשכול עגבנייה ומגישים בליווי מקל גריסיני.

קרפצ'יו סינטה עם חציל כבוש במיסו

מרכיבים

  • 200 גרם סינטה טרייה

לציפוי

  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כפית גרגירי פלפל ירוק
  • 10 אגוזי מלך

לחציל

  • 2 חצילים דקים ומוארכים קלופים

למשרה

  • 100 גרם מיסו אדום
  • 150 מ"ל מירין
  • 120 מ"ל וורמוט
  • 20 גרם סוכר
  • 20 מ"ל סויה

אופן ההכנה

המשרה

1. מערבבים בסיר קטן את כל החומרים מעל להבה עד המסה מוחלטת וסף רתיחה. מצננים לחלוטין.

2. פורסים את החצילים הכי דק שאפשר ומשרים במרינדה הקרה למשך 3 שעות.

הציפוי

1. טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הציפוי.

2. מצפים את הסינטה וחורכים במחבת לוהטת. פורסים דק.

3. מסדרים פרוסות חציל ועליהן פרוסות של סינטה חצי נאה ומגישים.

חציל סגול ממולא

מרכיבים

  • 10 חצילים סגולים מרוקנים

למילוי

  • 1/2 קילוגרם אורז בסמטי מושרה
  • 1/2 קילוגרם בשר טלה
  • 1/2 קילוגרם בשר רזה
  • 1 חבילה נענע טרייה קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 6 עגבניות קצוצות
  • 2 בצלים קצוצים מסוננים
  • 1/2 כף פלפל שחור טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 20 מ"ל שמן זית

לבישול

  • 3 כרישות צעירות קצוצות
  • שמן זית
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 2 ליטרים ציר עוף

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי וממלאים בתערובת את החצילים.

2. מפזרים בסיר שטוח כרישה ומוסיפים מעט שמן זית, רכז רימונים וציר עוף.

3. מסדרים בסיר את החצילים ומבשלים כשעה וחצי.

חציל זברה קלוי עם יוגורט

מרכיבים
  • 2 חצילי זברה
  • 2 כפות יוגורט כבשים/באפלו
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • 1 כפית צנובר קלוי
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף זרעי עגבנייה
  • 1 כף שמן כורכום
  • 1/4 כוס שערות בצל
  • מעט נבטי אפונה טריים

אופן ההכנה

1. קולים את החצילים מעל להבה גלוייה וקולפים אותם. חציל אחד קוצצים ואת השני פורסים.

2. מתבלים ביוגורט, טחינה, זרעי עגבנייה, פלפל חריף, צנובר, מלח, פלפל שמן זית ומיץ לימון.

3. מזלפים מעל שמן כורכום ומקשטים בשערות בצל ובנבטי אפונה.

בורקיטס גבינה וחצילים

מרכיבים

לבצק הפריך

  • ½3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן חמניות, תירס או זית
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות חומץ טבעי
  • 3/4 כוס יוגורט
  • כ-1/2 כפית מלח

למילוי

  • 1 חציל קלוי באש גלויה
  • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח, פלפל

לציפוי

  • 1 חלמון
  • שומשום

אופן ההכנה

הבצק

מערבבים את כל החומרים במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד (יש להיזהר לא ללוש יותר מדי בידיים. חשוב גם שהקערה תהיה מאוד יבשה - טיפה אחת של מים שוברת את הבצק).

המילוי

1. קולפים את החציל הקלוי וקוצצים.

2. מערבבים בקערה את החציל הקצוץ עם יתר חומרי המילוי.

ההרכבה והאפייה

1. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים עם כוס.

2. שמים כפית מהמילוי בכל עיגול וסוגרים בצביטות או בעזרת מזלג.

3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בחלמון ומפזרים שומשום.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבורקיטס משחימים.

מומלץ להגיש עם סלט עגבניות חריף.