פרחי זוקיני במילוי דג ים ורוטב גזר

מרכיבים

  • 6 פרחי זוקיני
  • 500 גרם פילה מוסר נקי מעור ועצמות
  • 2 כפות בצל קצוץ
  • 1 בצל פרוס מטוגן על מחבת עד לקבלת צבע חום
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף פירורי לחם
  • מלח

לרוטב הגזר

  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית ג'ינג'ר כבוש
  • 1 כפית כמון
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הדג במעבד מזון ומערבבים פנימה את כל החומרים.
  2. ממלאים את פרחי הקישואים ומכניסים לכלי אידוי דים סאם ומאדים כ-7 דקות.
  3. להכנת הרוטב, מבשלים את הגזרים עד לריכוך מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
  5. יוצקים מהרוטב על הצלחת, מניחים מעל את פרחי הקישואים ומקשטים בעלי גרגר נחלים.

צלעות טלה בציר רימונים וסילאן

מרכיבים

  • 10 צלעות טלה יפהפיות
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם בשר טלה טחון
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • 1 כף בצל קצוץ
  • 1 ליטר מיץ רימונים טרי
  • 1/2 כוס גרגירי רימון טרי
  • 10 שזיפים מיובשים
  • גרגר נחלים
  • סילאן
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מערבבים את בשר הבקר עם בשר הטלה. מוסיפים את הפטרוזיליה, בצל קצוץ, מלח ופלפל וממלאים את השזיפים המיובשים.
  2. מחממים את מיץ הרימונים ומבשלים בתוכו את השזיפים עד לצימצום הנוזלים לחצי.
  3. מחממים מחבת פסים גדולה, מוסיפים שמן זית וצולים את הצלעות משני הכיוונים עד להשחמה.
  4. מסדרים את השזיפים הממולאים וציר הרימונים בצלחת, מניחים מעל את הצלעות, מפזרים גרגירי רימון ומזליפים סילאן. מקשטים בעלי גרגר.