פרחי זוקיני במילוי דג ים ורוטב גזר
מרכיבים
- 6 פרחי זוקיני
- 500 גרם פילה מוסר נקי מעור ועצמות
- 2 כפות בצל קצוץ
- 1 בצל פרוס מטוגן על מחבת עד לקבלת צבע חום
- 2 כפות פטרוזיליה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף פירורי לחם
- מלח
לרוטב הגזר
- 3 גזרים חתוכים גס
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית ג'ינג'ר כבוש
- 1 כפית כמון
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- טוחנים את הדג במעבד מזון ומערבבים פנימה את כל החומרים.
- ממלאים את פרחי הקישואים ומכניסים לכלי אידוי דים סאם ומאדים כ-7 דקות.
- להכנת הרוטב, מבשלים את הגזרים עד לריכוך מסננים ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
- יוצקים מהרוטב על הצלחת, מניחים מעל את פרחי הקישואים ומקשטים בעלי גרגר נחלים.
צלעות טלה בציר רימונים וסילאן
מרכיבים
- 10 צלעות טלה יפהפיות
- 200 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם בשר טלה טחון
- 2 כפות פטרוזיליה
- 1 כף בצל קצוץ
- 1 ליטר מיץ רימונים טרי
- 1/2 כוס גרגירי רימון טרי
- 10 שזיפים מיובשים
- גרגר נחלים
- סילאן
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מערבבים את בשר הבקר עם בשר הטלה. מוסיפים את הפטרוזיליה, בצל קצוץ, מלח ופלפל וממלאים את השזיפים המיובשים.
- מחממים את מיץ הרימונים ומבשלים בתוכו את השזיפים עד לצימצום הנוזלים לחצי.
- מחממים מחבת פסים גדולה, מוסיפים שמן זית וצולים את הצלעות משני הכיוונים עד להשחמה.
- מסדרים את השזיפים הממולאים וציר הרימונים בצלחת, מניחים מעל את הצלעות, מפזרים גרגירי רימון ומזליפים סילאן. מקשטים בעלי גרגר.