פסטה פרפדלה ברוטב שמנת חרדל וסלמון מעושן
מרכיבים
לרוטב
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/8 כוס שמן זית
- 1/4 כפית חרדל ללא גרעינים
- פלפל שחור
לפסטה
- 150 גרם פסטה מבושלת (פרפדלה אם אפשר)
- 100 גרם סלמון מעושן
- 1 כף שמן זית
- חצי בצל אדום פרוס דק
- 1/8 כוס עירית קצוצה
- 1/4 צרור קטן של שמיר קצוץ היטב
- טורפים יחד בקערית את השמנת עם מיץ הלימון, שמן הזית, החרדל והפלפל עד לקבלת רוטב חלק.
- חותכים את הסלמון לפיסות קטנות ומניחים בצד.
- קוצצים את הבצל, את העירית ואת השמיר.
- מערבבים את הפסטה עם כף שמן זית, ומוסיפים את הבצל, העירית, השמיר והסלמון.
- יוצקים מעל את רוטב השמנת והחרדל ומערבבים.
ריזוטו פטריות ופרמזן
מרכיבים
- 1 בצל בינוני
- 1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד)
- 250 גרם פטריות שמפיניון
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס אורז ארבוריו עגול
- 1/2 ליטר ציר ירקות חם
- 10 גרם פטריות פורצ'יני מושרות במים ומסוננות
- שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כפית מחית כמהין
- 4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת
- קוצצים את הבצל והכרישה. חותכים את פטריות השמפיניון לרבעים.
- מאדים בסיר עם תחתית עבה את הבצל השמפיניון והכרישה ב-50 גרם מהחמאה, עד לשקיפות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
- מוזגים מצקת מציר הירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שהאורז מתרכך לדרגת אל דנטה.
- מקפיצים במחבת נפרדת את פטריות הפורצ'יני במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- כשהריזוטו מוכן, מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוסיפים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין ופרמזן.
אטריות פסטה מתוקות בחלב
מרכיבים- 1 ליטר חלב
- 1/2 חבילת אטריות פסטה דקיקות
- 100 גרם חמאה
- 4 כפות סוכר
- 1 כף קינמון
- במחבת מטגנים את האטריות עם חמאה עד להשחמה ומוציאים אותן.
- מכניסים את האטריות המושחמות למים רותחים עד שהן מתרככות, ומסננים.
- מרתיחים סיר עם חלב, אליו מכניסים את האטריות.
- מוסיפים לסיר החלב סוכר וממתינים לרתיחה. יש לערבב את האטריות כל הזמן.
טירמיסו
מרכיבים- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 5כפות סוכר
- 4 חלמונים
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- בישקוטים
- 4 כפות אספרסו חזק
- 4 כפות אמרטו
- אבקת קקאו, לקישוט
- מקציפים את השמנת עם כף סוכר ומניחים בצד.
- מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלמונים ואת שאר הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה.
- מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה בהדרגה, כף בכל פעם.
- מקפלים את תערובת החלמונים ומסקרפונה לתערובת השמנת המוקצפת.
- מסדרים בתבנית את הבישקוטים ומטפטפים עליהם את האספרסו והאמרטו (מבלי להציף את הבישקוטים).
- שמים שכבה של תערובת הגבינה מעל הבישקוטים וחוזרים שוב על הפעולה.
- מקשטים באבקת קקאו. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.