פרפה דבש עם קוביות תפוחים מוקפצות

מרכיבים

בסיס

1 כוס דבש

1 ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה

6 חלמונים

1 שקית אבקת ג'לטין

3/4 כוס מים

מלית תפוחים

2 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

1 כף חמאה

1/3 מקל וניל

1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

בסיס

מקציפים את החלמונים במיקסר במהירות גבוהה.

מרתיחים את הדבש ומוסיפים אותו לחלמונים תוך כדי ההקצפה.

ממיסים את הג'לטין עם מים קרים ומוסיפים תוך כדי השוואת מרקמים אל החלמונים (ערבוב מעט מהתערובת עם הג'לטין לפני הוספת הג'לטין).

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת קלה ומחברים בין שתי התערובות.

תפוחים מוקפצים

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

ממיסים את הסוכר במחבת חמה מאוד ומוסיפים את התפוחים והחמאה.

מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומקפיצים יחד עד לריכוך.

מצננים את התערובת.

משלבים את המסה בפרפה.

את פרפה הדבש יוצקים לתוך תבנית אינגלישקייק (או תבנית סיליקון חגיגית ודקורטיבית) ומקפיאים בפריזר.

עוגת דבש עם חלבה

(מתכון לתבנית אינגליש קייק)

מרכיבים

  • 75 גרם דבש
  • 75 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 115 סמ"ק מים
  • 55 גרם ריבה אדומה
  • 5 גרם סודה לשתיה
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 53 סמ"ק שמן
  • 150 גרם קמח
  • 2 גרם קינמון
  • קורט ציפורן
  • 75 גרם חלבה

אופן ההכנה

  1. מערבלים במיקסר דבש, סוכר חום, ביצים, מים, ריבה ושמן.
  2. מוסיפים את המרכיבים היבשים לאחר ניפוי וכן את התבלינים. מערבלים עד ליצירת תערובת חלקה.
  3. שוקלים לתוך תבנית כ-550 גרם.
  4. מפזרים חלבה מגורדת מעל ואופים כחצי שעה בחום של 165 מעלות.

מוס קרמל וביסקוויט תבלינים

מרכיבים

ביסקוויט תבלינים

2 ביצים

1 ו-1/2 כפות סוכר (30 גרם)

75 מ"ל חלב

150 מ"ל דבש

1 כוס קמח (150 גרם)

1 כף שטוחה אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית גרידת תפוז

7 גרם מיקס ספייס תבלינים (קינמון, וניל, ציפורן אניס)

מוס קרמל

150 מ"ל שמנת מתוקה לקרם

1/2 מקל וניל

2 חלמונים

1 כף שטוחה סוכר

6 גרם ג'לטין (כחצי שקית)

30 מ"ל מים

260 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת

1/2 כוס + 1 כף סוכר לקרמל (125 גרם)

אופן ההכנה

ביסקוויטים

מבשלים חלב, דבש וגרידת תפוז בטמפרטורה של כ-30 מעלות.

מערבבים בקערה ביצים, סוכר, קמח, אבקת אפייה ומיקס תבלינים.

מערבבים את שתי התערובות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-25 דקות.

לאחר שנאפה והתקרר, פורסים לקוביות קרוטונים.

אופים למשך כעשר דקות בטמפרטורה של 165 מעלות.

מוס

מבשלים את השמנת המתוקה, הווניל החלמונים והסוכר ל-85 מעלות (קרם אנגלייז).

מיד לאחר מכן מוסיפים את הג'לטין כשהוא מומס במים ("חלת ג'לטין").

מקררים את הקרם לכ-35 מעלות, מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ואוורירי.

מקפלים את השמנת לתוך הקרם אנגלייז עד לקבלת קרם חלק בעל צבע מהגוני.

משלבים את קוביות הקרוטונים בתוך הקרם ויוצקים לתוך כוס חגיגית.

מקררים היטב לפני שאוכלים.

ניתן לקשט את המנה עם קרמל או שערות קרמל.