עוגיות משמש

מרכיבים
  • 1 שלוש רבע כוס קמח
  • 1כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה ממוסת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס ריבת משמש או כל ריבה אחרת
  • קמח לרידוד

אופן ההכנה
  1. במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והחמאה.
  2. מוסיפים כוס אבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה הטרופה עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורות.
  4. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-170 מעלות ל-15 דקות.
  5. מצננים, מורחים ריבה על חצי מהכמות ומכסים בחצי השני בצורת סנדוויץ'.
  6. מפזרים מעל אבקת סוכר.

ירקות כבושים

מרכיבים
  • 3 גזרים חתוך לעיגולים לא עבים
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
  • 1-2 פלפל חריף
  • 10 עלי דפנה
  • חופן פלפל שחור שלם
  • 4 כפות כורכום
  • 2 כוסות חומץ
  • 4 כפות מלח
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה
  1. חותכים את הירקות ומכניסים לצנצנת.
  2. מדללים את הכורכום עם המים והחומץ. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח ועלי דפנה ומערבבים.
  3. שופכים את התבלינים מעל הירקות ומערבבים.
  4. סוגרים היטב ומאחסנים כשבוע וחצי.

פלפל חריף כבוש

מרכיבים
  • 1/2 קילו פלפל ירוק חריף
  • 1/2 ראש שום קלוף
  • 1/4 חבילת נענע
  • 1/2 כפית מלח לימון
  • 1/2 כוס מלח

אופן ההכנה
  1. חותכים את הפלפלים לעיגולים ומשרים אותם עם המלח לשעה בתוך מסננת
  2. חותכים את השום לרצועות, קוצצים את הנענע ומערבבים עם הפלפלים. מוסיפים מלח לימון ומכניסים הכל לצנצנת.
  3. ממלאים את הצנצנת בשמן זית עד הסוף, סוגרים ומאחסנים כשבוע לפני האכילה.

ריבת משמש

מרכיבים
  • 1 קילו משמש בלי גלעין
  • 6 כוסות אבקת סוכר
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה
  1. מגלענים את המשמשים.
  2. בסיר ממיסים את אבקת הסוכר במים.
  3. מוסיפים את המשמשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-30 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה למרקם של ריבה.

קיש פסטו ובטטה

מרכיבים
  • לרוטב הפסטו
  • 2 צרורי בזיליקום
  • 4 צרורי פטרוזיליה
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • פטה

למילוי
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 קילו בטטה חתוכה ואפויה בתנור
  • 1 כף שום כתוש
  • 3/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מרסקים במעבד מזון את הבזיליקום והפטרוזיליה, מוסיפים את האגוזים ומוסיפים כף שום.
  2. מזלפים את 3/4 כוס שמן הזית באיטיות, מוסיפים מלח, פלפל ופטה.

המילוי
  1. טורפים את כל חומרי המילוי ומוסיפים שתי כפות מממרח הפסטו שהכנו. מכניסים לתנור לחמש דקות.
  2. מסדרים את הבטטות האפויות על גבי הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת. מפזרים מעל מעט קצח ואופים ב-180מעלות כ-40 דקות.

חצילים כבושים

מרכיבים

  • 1/2 ראש שום קצוץ דק
  • 2 פלפל חריף קצוץ דק
  • 2 עגבניות ירוקות
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1 כוס חומץ
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 כפות מלח גס

אופן ההכנה

  1. קוצצים את העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים את העגבניות השום הפלפל.
  2. חותכים את החצילים לרוחב וממלאים בתערובת הירקות.
  3. מסדרים את החצילים בצנצנת. מערבבים את המים עם המלח והחומץ, שופכים על החצילים עד לכיסוי.
  4. מוסיפים את שמן הזית, סוגרים טוב ומחכים כשבועיים.