עוגיות משמש
מרכיבים- 1 שלוש רבע כוס קמח
- 1כפית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה ממוסת
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס ריבת משמש או כל ריבה אחרת
- קמח לרידוד
- במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והחמאה.
- מוסיפים כוס אבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה הטרופה עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורות.
- מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-170 מעלות ל-15 דקות.
- מצננים, מורחים ריבה על חצי מהכמות ומכסים בחצי השני בצורת סנדוויץ'.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.
ירקות כבושים
מרכיבים- 3 גזרים חתוך לעיגולים לא עבים
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
- 1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים
- 1-2 פלפל חריף
- 10 עלי דפנה
- חופן פלפל שחור שלם
- 4 כפות כורכום
- 2 כוסות חומץ
- 4 כפות מלח
- 3 כוסות מים
- חותכים את הירקות ומכניסים לצנצנת.
- מדללים את הכורכום עם המים והחומץ. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח ועלי דפנה ומערבבים.
- שופכים את התבלינים מעל הירקות ומערבבים.
- סוגרים היטב ומאחסנים כשבוע וחצי.
פלפל חריף כבוש
מרכיבים- 1/2 קילו פלפל ירוק חריף
- 1/2 ראש שום קלוף
- 1/4 חבילת נענע
- 1/2 כפית מלח לימון
- 1/2 כוס מלח
- חותכים את הפלפלים לעיגולים ומשרים אותם עם המלח לשעה בתוך מסננת
- חותכים את השום לרצועות, קוצצים את הנענע ומערבבים עם הפלפלים. מוסיפים מלח לימון ומכניסים הכל לצנצנת.
- ממלאים את הצנצנת בשמן זית עד הסוף, סוגרים ומאחסנים כשבוע לפני האכילה.
ריבת משמש
מרכיבים- 1 קילו משמש בלי גלעין
- 6 כוסות אבקת סוכר
- 4 כוסות מים
- מגלענים את המשמשים.
- בסיר ממיסים את אבקת הסוכר במים.
- מוסיפים את המשמשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-30 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה למרקם של ריבה.
קיש פסטו ובטטה
מרכיבים- לרוטב הפסטו
- 2 צרורי בזיליקום
- 4 צרורי פטרוזיליה
- 100 גרם אגוזי מלך
- פטה
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 ביצים
- 3 כפות קמח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1 קילו בטטה חתוכה ואפויה בתנור
- 1 כף שום כתוש
- 3/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
- מרסקים במעבד מזון את הבזיליקום והפטרוזיליה, מוסיפים את האגוזים ומוסיפים כף שום.
- מזלפים את 3/4 כוס שמן הזית באיטיות, מוסיפים מלח, פלפל ופטה.
- טורפים את כל חומרי המילוי ומוסיפים שתי כפות מממרח הפסטו שהכנו. מכניסים לתנור לחמש דקות.
- מסדרים את הבטטות האפויות על גבי הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת. מפזרים מעל מעט קצח ואופים ב-180מעלות כ-40 דקות.
חצילים כבושים
מרכיבים
- 1/2 ראש שום קצוץ דק
- 2 פלפל חריף קצוץ דק
- 2 עגבניות ירוקות
- 1/2 חבילת פטרוזיליה
- 1 כוס חומץ
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות שמן זית
- 2 כפות מלח גס
אופן ההכנה
- קוצצים את העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים את העגבניות השום הפלפל.
- חותכים את החצילים לרוחב וממלאים בתערובת הירקות.
- מסדרים את החצילים בצנצנת. מערבבים את המים עם המלח והחומץ, שופכים על החצילים עד לכיסוי.
- מוסיפים את שמן הזית, סוגרים טוב ומחכים כשבועיים.