אגרול ירקות וטונה
המרכיבים
- חבילת עלי סיגר (פסטיליה)
- 3 כפות קמח
- מעט שמן זית
למילוי
- 1 חבילת תרד טרי
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- 1 בצל יבש פרוס דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 גזרים קלופים וחתוך לרצועות דקות
- 1 חבילת נבטים
- 1 שורש סלרי טרי
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 2 קישואים זוקיני פרוסים
- מלח ופלפל
- 2 כפות רוטב סויה
- שמן לטיגון
- 1 קופסה טונה במים מסוננת מנוזלים
לרוטב
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 5 כפות סילאן
- 1 כפית ג'ינג'ר כפית מגורד
- מחמים מעט שמן בווק, מוסיפים את הירקות ומטגנים בהקפצה עד שהם מתרככים מכט. מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים רוטב סויה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מערבבים את הקמח עם מעט מים ליצירת בלילה סמיכה.
- ממלאים את עלי האגרול בירקות, מוסיפים מעט טונה ומגלגלים. מדביקים את שולי האגרול בעזרת בלילת הקמח.
- מורחים מעט שמן זית על האגרולים, מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד השחמה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על האגרולים בהגשה.