אגרול ירקות וטונה

המרכיבים

  • חבילת עלי סיגר (פסטיליה)
  • 3 כפות קמח
  • מעט שמן זית

למילוי

  • 1 חבילת תרד טרי
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי כוסברה
  • 1 בצל יבש פרוס דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים קלופים וחתוך לרצועות דקות
  • 1 חבילת נבטים
  • 1 שורש סלרי טרי
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 קישואים זוקיני פרוסים
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות רוטב סויה
  • שמן לטיגון
  • 1 קופסה טונה במים מסוננת מנוזלים

לרוטב

  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כפית ג'ינג'ר כפית מגורד

אופן ההכנה

  1. מחמים מעט שמן בווק, מוסיפים את הירקות ומטגנים בהקפצה עד שהם מתרככים מכט. מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים רוטב סויה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  2. מערבבים את הקמח עם מעט מים ליצירת בלילה סמיכה.
  3. ממלאים את עלי האגרול בירקות, מוסיפים מעט טונה ומגלגלים. מדביקים את שולי האגרול בעזרת בלילת הקמח.
  4. מורחים מעט שמן זית על האגרולים, מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד השחמה.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על האגרולים בהגשה.