גריסיני סלק

המרכיבים

למיץ סלק

  • 1 ראש סלק
  • 250 מ"ל מים

לראש עיסה

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 50 גרם חלב בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם קמח

לבצק

  • 470 גרם קמח
  • 20 גרם סוכר
  • 40 גרם שמן זית
  • 5 גרם לתת
  • 12 גרם מלח
  • 20 גרם קימל
  • 10 גרם מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  1. חותכים את הסלק לפרוסות ומרתיחים יחד עם המים, מבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה במשך 20 דקות. מצננים, מסננים את המים וסוחטים את הסלק בעזרת בד סינון.
  2. מכינים את ראש העיסה: מערבבים קמח (50 גרם) ושמרים, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב ומכסים עם מעט מהקמח של הבצק.
  3. לאחר תפיחת ראש העיסה (כ- 20 דקות) מוסיפים לקערת מעבד המזון את כל הקמח (470 גרם), ראש העיסה, סוכר, שמן זית, לתת ו-250 מ"ל מיץ סלק. לשים עם סכין פלסטיק במשך 3 דקות במהירות איטית, עד שנוצר בצק חלק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל-25 יחידות בצק ומגלגלים למקלות באורך של 20 ס"מ, מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מורחים את המקלות במים ומפזרים מלח וקימל.
  7. מתפיחים 20 דקות, מרססים במים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 20 דקות ומצננים.

טירמיסו סמיפרדו

המרכיבים

לתחתית בישקוטים (אפשר להחליף בבישקוטים קנויים)

  • 3 חלבונים
  • 130 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 120 גרם קמח
  • 1 כפות תמצית וניל
  • אבקת סוכר

לסירופ קפה

  • 150 גרם סוכר
  • 250 גרם מים
  • 1.5 כפות גדושות נס קפה
  • 75 גרם ליקר אמרטו

למוס טירמיסו

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
  • 4 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • 250 גרם קצפת
  • 1 מקל וניל

ציפוי גנאש מוקה

  • 300 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 200 גרם שמנת מתוקה

כלים

  • תבניות סיליקון בצורת חצי כדור

אופן ההכנה

  1. תחתית בישקוטים: מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר לקבלת קצף יציב.
  2. מקפלים פנימה חלמון, תמצית וניל וקמח.
  3. מזלפים עיגולים בעובי 1 ס"מ על נייר אפייה.
  4. מפזרים אבקת סוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות. מצננים
  5. סירופ קפה: מרתיחים סוכר, מים ונס קפה. מצננים 30 דקות. מוסיפים ליקר אמרטו.
  6. מוס טירמיסו: מגרדים תוכן מקל הווניל לתוך החלמון.
  7. מקציפים חלמון וסוכר על אמבט מים לחום של בערך 70 מעלות (חם באצבע).
  8. מקררים את תערובת הביצים על קערה עם מי קרח.
  9. מערבבים גבינה, מוסיפים בהדרגה חלמונים מקוררים ומקפלים פנימה קצפת.
  10. ממלאים את הכדורים עד 1/3 הגובה במוס, טובלים כל עיגול בסירופ קפה ומניחים מעל המוס. ממלאים במוס ומכסים בעיגול של נוסף של בישקוט טבול בקפה. מקפיאים 4 שעות.
  11. ציפוי גנאש מוקה: מרתיחים שמנת ונס קפה. 2. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים. מצננים 30 דקות.
  12. משחררים את חצאי כדורי המוס, מניחים על רשת ומצפים בגנאש מוקה. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בקפה גרוס ובאבקת קקאו.

בישקוטי

המרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 260 גרם סוכר חום
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • מעט אבקת ציפורן
  • 3 ביצים
  • 260 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • 350 גרם קמח

אופן ההכנה

  1. מקציפים קלות חמאה, סוכר חום, לימון מגורד, אבקת קינמון ואבקת ציפורן כ-1/2 דקה.
  2. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך הקצפה.
  3. מקפלים פנימה אגוזים וקמח.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 ס"מ וחותכים ממנו פסים מלבניים. מכסים בניילון נצמד ומקררים 12 שעות.
  5. חותכים את המלבנים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ואופים 15 דקות ב-200 מעלות. מצננים.