גריסיני סלק
המרכיבים
למיץ סלק
- 1 ראש סלק
- 250 מ"ל מים
לראש עיסה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 50 גרם חלב בטמפרטורת החדר
- 50 גרם קמח
לבצק
- 470 גרם קמח
- 20 גרם סוכר
- 40 גרם שמן זית
- 5 גרם לתת
- 12 גרם מלח
- 20 גרם קימל
- 10 גרם מלח אטלנטי
אופן ההכנה
- חותכים את הסלק לפרוסות ומרתיחים יחד עם המים, מבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה במשך 20 דקות. מצננים, מסננים את המים וסוחטים את הסלק בעזרת בד סינון.
- מכינים את ראש העיסה: מערבבים קמח (50 גרם) ושמרים, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב ומכסים עם מעט מהקמח של הבצק.
- לאחר תפיחת ראש העיסה (כ- 20 דקות) מוסיפים לקערת מעבד המזון את כל הקמח (470 גרם), ראש העיסה, סוכר, שמן זית, לתת ו-250 מ"ל מיץ סלק. לשים עם סכין פלסטיק במשך 3 דקות במהירות איטית, עד שנוצר בצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-25 יחידות בצק ומגלגלים למקלות באורך של 20 ס"מ, מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את המקלות במים ומפזרים מלח וקימל.
- מתפיחים 20 דקות, מרססים במים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 20 דקות ומצננים.
טירמיסו סמיפרדו
המרכיבים
לתחתית בישקוטים (אפשר להחליף בבישקוטים קנויים)
- 3 חלבונים
- 130 גרם סוכר
- 4 חלמונים
- 120 גרם קמח
- 1 כפות תמצית וניל
- אבקת סוכר
לסירופ קפה
- 150 גרם סוכר
- 250 גרם מים
- 1.5 כפות גדושות נס קפה
- 75 גרם ליקר אמרטו
למוס טירמיסו
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
- 4 חלמונים
- 70 גרם סוכר
- 250 גרם קצפת
- 1 מקל וניל
ציפוי גנאש מוקה
- 300 גרם שוקולד לבן מומס
- 1 כפית גדושה נס קפה
- 200 גרם שמנת מתוקה
כלים
- תבניות סיליקון בצורת חצי כדור
אופן ההכנה
- תחתית בישקוטים: מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר לקבלת קצף יציב.
- מקפלים פנימה חלמון, תמצית וניל וקמח.
- מזלפים עיגולים בעובי 1 ס"מ על נייר אפייה.
- מפזרים אבקת סוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות. מצננים
- סירופ קפה: מרתיחים סוכר, מים ונס קפה. מצננים 30 דקות. מוסיפים ליקר אמרטו.
- מוס טירמיסו: מגרדים תוכן מקל הווניל לתוך החלמון.
- מקציפים חלמון וסוכר על אמבט מים לחום של בערך 70 מעלות (חם באצבע).
- מקררים את תערובת הביצים על קערה עם מי קרח.
- מערבבים גבינה, מוסיפים בהדרגה חלמונים מקוררים ומקפלים פנימה קצפת.
- ממלאים את הכדורים עד 1/3 הגובה במוס, טובלים כל עיגול בסירופ קפה ומניחים מעל המוס. ממלאים במוס ומכסים בעיגול של נוסף של בישקוט טבול בקפה. מקפיאים 4 שעות.
- ציפוי גנאש מוקה: מרתיחים שמנת ונס קפה. 2. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים. מצננים 30 דקות.
- משחררים את חצאי כדורי המוס, מניחים על רשת ומצפים בגנאש מוקה. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בקפה גרוס ובאבקת קקאו.
בישקוטי
המרכיבים
- 100 גרם חמאה
- 260 גרם סוכר חום
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כפית אבקת קינמון
- מעט אבקת ציפורן
- 3 ביצים
- 260 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- 350 גרם קמח
אופן ההכנה
- מקציפים קלות חמאה, סוכר חום, לימון מגורד, אבקת קינמון ואבקת ציפורן כ-1/2 דקה.
- מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך הקצפה.
- מקפלים פנימה אגוזים וקמח.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 ס"מ וחותכים ממנו פסים מלבניים. מכסים בניילון נצמד ומקררים 12 שעות.
- חותכים את המלבנים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ואופים 15 דקות ב-200 מעלות. מצננים.