בגט במילוי חזה עוף אפוי עם ירקות
המרכיבים
- 2 חזות עוף חתוכים לרצועות
- 1/2 כוס זיתים ירוקים ושחורים מגולענים
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית בהרט
- בצל לבן חתוך לטבעות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
הגשה
- באגט טרי
- מיונז / ממרח פסטו / סלט טורקי
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכניסים לתוך שקית אפייה (קוקי). קושרים את השקית ומניחים בתוך תבנית קטנה. מוסיפים מעט מים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכחצי שעה.
- מוציאים ומצננים מעט. הגשה: מורחים באגט בממרח לפי הטעם, מוסיפים מתבשיל העוף וסוגרים
מנקיש – מאפה שמרים עם שמן זית וזעתר
המרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- קורט מלח
- קורט סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ו-1/2 כוסות זעתר מעורב עם שומשום
- מנפים את הקמח לתוך קערת ערבוב. מוסיפים שמרים, מלח, סוכר מערבבים.
- יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את המים ומערבבים יחד עד שמתקבלת בצק אחיד.
- מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה.
- יוצרים מהבצק כדורים, משטחים ולשים אותם לעיגולים.
- יוצרים שוליים לבצק ומהדקים בעזרת האצבעות.
- מערבבים את הזעתר עם השמן למילוי.
- מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וממלאים את עיגולי הבצק בתערובת השמן והזעתר.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד 20 דקות.
עוגיות קוקוס
המרכיבים
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
- 1/2 כוס שמן
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- תמצית וניל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה ביצה, סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמן, הקמח והקוקוס עד שנוצרת עיסה אחידה.
- יוצרים מהבצק עוגיות שטוחות או או כדורים. מסדרים את העוגיות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
קיש אגסים, רוקפור ואגוזים בתוך כיכר לחם
מתכון של ג'סיקה ישראלי
המרכיבים- ג'בטה
למלית
- 30 גרם חמאה
- 3 בצלים סגולים חתוכים לחתיכות קטנות
- 1 קופסת שימורי אגסים, חתוכים לפרוסות
- 2 ביצים
- 1 חבילת שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 150 גרם גבינת רוקפור מגוררת
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- חותכים את חלקה העליון של הג'בטה ומוציאים את החלק הרך מתוכה כך שדופנותיה ישמשו כבסיס למילוי. ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
- מחממים חמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד לריכוך.
- מסדרים את הבצלים המטוגנים בתוך הלחם המרוקן, מסדרים למעלה שכבה של אגסים.
- מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים את הבלילה לג'בטה. מפזרים את הרוקפור על הקיש ומעל מפזרים את אגוזי המלך. אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה והתייצבות הבלילה.