דנה דבורין והתזונאית טופז דרזנר מגיעות לבית משפחת סדן, שם שתי הבנות המתבגרות (בנות 13 ו-17) אוכלות כמויות גדולות של מלח ושל גבינה צהובה. רוחלה, האמא, רודפת אחרי בתה בת ה-13 עם כפית ומנסה להכריח אותה לסיים לאכול את כל האוכל בצלחת. דבורין וטופז בודקות האם רצוי להכריח ילדים לאכול, למה לא טוב לאכול הרבה מלח, ומה אפשר לאכול במקום גבינה צהובה. טופז מציעה שני מתכונים שמתאימים לטעמם של בני הבית:

רוטב פטריות על בסיס חלב

הרוטב טוב גם לתפוחי אדמה מוקרמים וגם לפסטות

המרכיבים
  • 2 סלסילות של פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שקית "נמס בכוס דיאט" בטעם פטריות
  • 2 כוסות חלב 1%שומן
  • 1 כפית קורנפלור מומס במעט מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט מגורר
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל ואת הפטריות במעט שמן קנולה.
  2. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים.
  3. יוצקים את החלב ומבשלים על להבה גדולה תוך ערבוב שהחלב מתחיל לרתוח.
  4. יוצקים את הקורנפלור המומס וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה.

תפוחי אדמה עם פירורי לחם

מנת פחמימות דלת נתרן במקום תפוח אדמה מוקרם

המרכיבים (4 מנות)

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף פירורי לחם
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים למחצה. פורסים אותם לפרוסות עגולות, מניחים בתבנית ששומנה בשמן זית.
  2. מפזרים פירורי לחם על תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד השחמה. ניתן להוסיף שום כתושותבלינים נוספים על תפוחי האדמה.