מכירה את הרגע הזה שאת נכנסת הביתה, האסלה דולפת, בדיוק מתחשק לך לתלות איזה מדף, את הנורה במסדרון נשבעת שתחליפי כבר כל יום במשך החודשיים האחרונים ואת מתיישבת ביאוש על הספה, חופנת את הראש בשתי ידיים ואומרת לעצמך: ״אללי, אם רק היה לי בעל!״.

מה, לא?

כי לפי התיאור של עיריית מוסקבה, כך בדיוק נראה כל ערב שלכן. לפחות אם אתן חיות בעיר הקפואה הזו.

אבל אל חשש, בנות! במיוחד בשבילכן תשיק ממש בקרוב עיריית מוסקבה את שירות ״בעל להשכרה״, שירות לפי שעה בחינם לרווקות שיאפשר לכן להזמין גברים צעירים וחסונים על מנת שיעשו בדיוק את זה. שוויון מגדרי? העובדה שאנחנו כבר במאה ה-21 ונשים יודעות להחליף נורה לבד ואפילו לתלות מדף? תשכחו מכל אלה. מוסקבה, בנות, תדאג לכן כמו שרק היא יודעת.

בדיוק עשית מניקור אתמול, לא?

יצויין מיד שלא מדובר באיזה רעיון מבריק במיוחד של העירייה, שכן במוסקבה, כך על פי העיתון ״מוסקבה טיימס״ פועלות יותר מתריסר חברות פרטיות (ויש גם אחת בארצות הברית) המציעות שירותים כאלו. למעשה, הנה תיאור השירות באחת מהחברות:

״אז בזבזת יום שלם בחנות עד שבחרת נורה מתאימה למסדרון שתתאים בדיוק לצבע של הקיר, אבל את אישה יפיפייה ובדיוק עשית מניקור אתמול, ולא מתחשק לך לערוך היכרות אינטימית עם מקדחה רוטטת ורועשת. מי יבוא להציל אותך בעת הזו?״.

ובכן, אנחנו מניחים שבשלב הזה אתם כבר יודעים לבד את התשובה. ״גברים אסרטיביים, שיקראו לעצמם בעלך לשעה, בדרכם אלייך הביתה לסדר את כל מה שצריך״.

אם בשלב הזה אתם חושבות לעצמכן ״היי, זה דווקא אחלה שירות, מה זה משנה איך קוראים לו?״, כדאי אולי להתייחס לכותרות בעיתונים, שבהחלט נכנסו בשירות העירוני החדש בכל הכח. חריף מכולם היה ״חדשות מוסקבה״, שכתב ״עיריית מוסקבה מרחמת על הנשים הרווקות״, ואף טען שזו הסיבה המרכזית שבגללה הושק השירות. באתר סיטילאב נכתב ״זה רעיון נחמד שהעירייה תציע שירות מסובסד לאלו שצריכים אותו. אבל אפשר להשאיר את העניין עם המניקור מחוץ לתמונה״.

הזעם על העירייה, יש לציין, די מוצדק בהתחשב בעובדה שאפשר היה לכנות את השירות הבאמת נחמד הזה בכל שם אחר, חוץ מאשר "בעל להשכרה". כמו כן, העובדה שרק נשים צעירות ורווקות עם הכנסה נמוכה זוכות לקבל אותו בחינם בעוד שכל שאר התושבים יצטרכו לשלם עליו (אמנם מחיר מוזל, אבל עדיין יצטרכו לשלם) מוכיחה היטב מי קהל היעד.

השירות הזה לא סתם מעורר את חמת זעמן של נשים, שכן עושה רושם שהפער בין המינים גדול מאוד במוסקבה, וממשיך לגדול. סקר שערך אתר סופרג׳וב הרוסי גילה שרק 5% מהנשים מודות על כך שהן משתייכות למין הזה, ויותר משליש (!) בטוחות שהיה להן טוב יותר בחיים אם היו נולדות גברים.

״אני לא מבין את הזעם״, אמר אנדריי בשטנקו, בכיר בעיריית מוסקבה, לעיתון איזבסטיה. ״אלו משימות שבאופן מסורתי שייכות לגברים בחברה הרוסית, ונשים - כאלו שאין להן גבר בבית - הן קהל היעד המרכזי שלה. ההצלחה של החברות הללו בסקטור הפרטי מוכיחה שיש לזה קהל ודרישה, אז למה שלא נעזור לאלו שבמצוקה״.

יצויין שעיריית מוסקבה מפעילה כבר כמה שנים שירות המעסיק נשים בלבד ומציע משימות שנחשבות ״נשיות״ יותר, דוגמת בישול ונקיון. המחירים נעים בין 60 רובל (ארבעה שקלים וחצי) להחלפת סדינים וציפות לבין 230 רובל (כ-15 שקלים) לבישול ארוחה. כנראה שיש מדינות מסויימות שבהן העירייה גורמת לך יותר רגשות אשמה מאמא שלך על העובדה שאת עדיין רווקה.