שלומי וגנר

וויטני יוסטון השפיעה בקולה ובמעשיה הטובים (צילום: asterix611, פליקר)

רוצים גם אתם לעשות טוב? ב-20.3 יתקיים "יום מעשים טובים", שמטרתו לקדם את הנתינה ואת הערבות ההדדית בחברה. מצטרפים?

בשבת שעברה הובאה למנוחות הזמרת וויטני יוסטון בעיר הולדתה, ניו ג'רזי. יוסטון, בת 48 במותה, החלה לשיר בכנסיה בה עבדה אמה והפכה עם השנים לאחת מהזמרות המוערכות ביותר בהיסטוריה של הפופ. נגעה בקולה באנשים ברחבי העולם.

מלבד המורשת המוזיקלית העשירה שהותירה מאחור, במשך שנים הובילה יוסטון פעילות פילנתרופית עניפה. בשנות ה-80 היא הקימה קרנות וכיכבה בארועי התרמה, בהם גייסו מליוני דולרים למטרות שונות, כמו עזרה לאפרו אמריקאים, ילדים ובעלי חיים בעולם.


וויטני יוסטון שרה את השיר Where Do Broken Hearts Go לציון יום הולדתו ה-70 של נלסון מנדלה

כבר בתחילת דרכה כדוגמנית גילתה יוסטון מודעות לשמירה על זכויות האדם וסירבה לעבוד עם סוכנויות מדרום אפריקה, במחאה על משטר האפרטהייד של אותן שנים. פעילותה נגד המשטר הגזעני באה לידי ביטוי גם בהופעה באירוע לכבוד יום הולדתו ה-70 של נלסון מנדלה. אירועים כאלה, כמו גם אחרים להם תרמה את חלקה, הובילו בסופו של דבר ללחץ עולמי שהוביל לשחרורו.


מתוך סדרת מופעים שתרמה לגיוס כספים עבור הקמת בתי יתומים בדרום אפריקה

בשנת 1989 הקימה הזמרת את "קרן וויטני יוסטון למען ילדים". הקרן העניקה עזרה לילדים מחוסרי בית ותמכה, בין היתר, במחקר מדעי למען ילדים עם סרטן ואיידס. בחתונתה עם הזמר בובי בראון ביקשו בני הזוג מאורחיהם ומהמעריצים להמיר את מתנות החתונה בתרומה לקרן. לאורך הזמן, ככל שגדלה הקריירה המקצועית של יוסטון, התרחבה פעילות הקרן והגיעה לילדים ברחבי העולם.

התגייסה לעבודה פילנתרופית עוד בצעדיה הראשונים (צילום: BeaconRadio)

בשנת 1988 גייסה יוסטון כרבע מיליון דולר עבור קרן מלגות ללימודי קולג' לסטודנטים שחורים (United Negro College Fund) בקונצרט ב"מדיסון סקוור גרדן". בקונצרט נוסף, של רשת הטלוויזיה HBO, גייסה יותר מ-300,000 דולרים לקרן הדואגת לזכויותיהם של ילדים (Children's Defense Fund).

תרמה עבור הקמת אקדמיה לאומנויות בניו ג'רזי. (צילום: gettyimages)

במהלך השנים תרמה גם לבתי חולים ומוסדות מחקר לילדים ובשנת 1994, זכתה לאות הוקרה על פעילותה רבת השנים מ"סנט ג'ודה", בית חולים ומוסד מחקרי המתמחה בילדים.
ב-1989 תרמה הזמרת שני גורי אריות לגן החיות בברונקס, ניו יורק.


תרמה את התמלוגים מההופעה בה שרה את ההימנון האמריקאי לצלב האדום

גם במותה ביקשו בני משפחתה של יוסטון להמשיך את רוח העשייה הפילנתרופית שלה. הם ביקשו כי במקום לשלוח פרחי ניחומים למשפחה, יתרמו בשמה ל"אקדמיית וויטני יוסטון לאמנויות", בית הספר בו למדה בילדותה (לשעבר בית הספר "פרנקלין", בו חזרה וביקרה לאורך השנים).


מאמינה שילדים הם העתיד שלנו. וויטני יוסטון

עובדות נוספות על פעילותה הפילנתרופית ניתן למצוא באתר Look to the stars, המסקר את תרומתם של סלבריטאים למטרות שונות.

רוצים גם אתם לעשות טוב? ב-20.3 יתקיים "יום מעשים טובים", שמטרתו לקדם את הנתינה ואת הערבות ההדדית בחברה. מצטרפים?

לאתר מהות החיים