המרכיבים

תבנית מלבנית ‭27x33‬

לבצק

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 חבילה (25 גרם) שמריים טריים, מפוררים או שמרים מגורענים
  • 2 כפות סוכר
  • 300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 חלמונים (שומרים את החלבונים למרנג)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה ‭15%‬

לקרם הקפה

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ‭3-2‬ כפות אבקת קפה נמס

ההכנה

‭.1‬ הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הגיטרה את הקמח, השמרים, הסוכר והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעתיים (עד לילה) במקרר.

‭.2‬ הקרם: מקציפים את החלבונים עד שהם מתבהרים. מוסיפים את הסוכר, תוך כדי הקצפה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את אבקת הקפה ומערבבים בתנועות קיפול לקצף אחיד.

‭.3‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

‭.4‬ מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ‭4-ל‬ חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק בגודל התבנית.

‭.5‬ מניחים מלבן בצק ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו כשליש מכמות קרם הקפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. את המלבן האחרון חותכים לרצועות ומסדרים בטורים ושורות, ליצירת דוגמת משבצות על הקרם. אופים ‭30-כ‬ דקות, עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים.

  • זמן הכנה: שעה, ללא זמן קירור
  • איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר