סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער

חומרים לבצק:

1/2 3 כוסות קמח שמרים אסם (500 גרם)

4 כפות סוכר

1 כוס חלב חמים פחות כף

3 כפות שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קוניאק

1 ביצה גדולה

1/2 כפית מלח

חומרים למילוי:

250 גרם גבינה לבנה 9%

1/2 כוס חלב (100 מ”ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם

1 כף אבקת סוכר

חומרים לרוטב:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות בינונית את כל חומרי הבצק כ-10 דקות.

2. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

3. לשים את הבצק להוצאת האוויר, יוצרים ממנו כ-20-25 כדורים חלקים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

5. אופים 15-20 דקות או עד להזהבה. מוציאים ומצננים מעט.

6. מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את כל חומרי המילוי עד לקבלת קרם יציב.

7. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הסוכר והפירות כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.

8. מזלפים לתוך הסופגנייה את המילוי, מניחים מעט פירות יער מעל ומגישים חם.

סופגניות אירופאיות מדהימות עם חמוציות

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח שמרים אסם (560 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 כוס חלב חמים (200 מ”ל)

1 כוס מים חמימים (200 מ”ל)

50 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל משובחת

150 גרם חמוציות מיובשות

לטיגון: שמן עמוק

לפיזור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק פרט לחמוציות ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית. בסוף מוסיפים את החמוציות לערבול קצר בלבד (כמה שניות עד שהן מתערבבות בבצק).

2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

3. מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח ולשים להוצאת האוויר. מחזירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

4. בסיר רחב מחממים שמן עמוק ובעזרת 2 כפות יוצקים כדורים מהבצק ומחליקים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה.

5. מוציאים, מניחים על נייר סופג.

6. בוזקים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים מייד חם.