כללים לקנייה חכמה (ובלי בלבולי מוח)

מסע אל השפתון הנחשק עלול לפעמים להתגלות כמסלול מכשולים מתיש. כשאת נכנסת בשערי חנות הפארם, יועצת היופי לא סתם עומדת לה בסמוך לדלפק המכירות, אלא מודדת את צעדייך בקפידה ובוחנת בעיני נץ את הזווית המדויקת שאליה מופנה מבטך.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

כשאת מסבירה בנימוס שאת לא צריכה עזרה, מגיחה מעבר לפינה הקולגה שלה. ועוד אחת. ועוד אחת. ואף אחת מהן לא שמעה שאמרת שאת לא צריכה עזרה - הן לא משתפות מידע.

כל אחת מהן פונה אלייך כאילו היא הראשונה שלך, לך כבר נמאס לענות בנימוס - ואת מאמצת את אסטרטגיית הפרצוף האנטיפתי, בתקווה שזה יחסוך ממך את האינטראקציה המתישה.

נשמע מוכר?

אם את מרגישה מאוימת (או סתם מוטרדת) כשאת נכנסת לחנות, את לא לבד. אבל אנחנו לא ניתן לאף אחד להרוס לך את השופינג! הטיפים הבאים יסייעו לך לסקור בשלווה את מדפי האיפור והבישום, או לחילופין למקסם את האינטראקציה עם יועצת היופי כדי שגם לך יצא מזה משהו טוב.

"זה לא פוליטיקלי קורקט, אבל ב'סיינפלד' עשו את זה קודם: העמידי פנים שאת חירשת"

כן צריכה עזרה?

† בהנחה שאת לא מתכננת להשאיר את כל המשכורת החודשית שלך בחנות, הגיעי עם רשימה ברורה ואל תסטי ממנה. כדאי גם להחליט מראש מהו הסכום שאת מוכנה להשקיע.

† הסתכלי על יועצת היופי. אם את צריכה עזרה בבחירת תכשירי איפור, חשוב שסגנון האיפור של היועצת ימצא חן בעינייך. קשה לקבל עצות בענייני יופי ממישהי שהמראה שלה הוא לא כוס התה שלך.

† כשמדובר בתכשירי טיפוח, כדאי לבקש דוגמית, לנסות את המוצר בבית ורק אחר־כך להחליט. כך תוכלי לדעת, למשל, אם המייק־אפ שלך "יושב" כמו שצריך מעל קרם הלחות החדש.

† אבל - אל תיגשי לדלפקי המוצרים רק כדי ללקט דוגמיות בחינם - זה לא מנומס! אם את מכורה לדוגמיות, את מוזמנת להירשם לשירות כמו "גלוסי בוקס" או "גלאם גורו", ששולח אלייך הביתה מדי חודש קופסה עם דוגמיות של מוצרים חדשים במחיר סמלי.

† עוד בענייני נימוס: לבקש מהמוכרת שתאפר אותך רק כי יש לך אירוע בערב, בלי שיש לך כוונה לקנות מוצרים - לא לעניין. אפשר למצוא מאפרות מתחילות או מוכרות בחנויות איפור שיאפרו אותך במחיר ידידותי.

† אם המוכרת מאפרת אותך ואת מרגישה שהסגנון ממש לא מדבר אלייך, אל תחכי שהיא תסיים את העבודה. אמרי לה תוך כדי התהליך מה בדיוק את אוהבת ומה לא, כדי שיהיה לה קל יותר להתאים לך את המוצרים הנכונים.

† זכרי שיועצת היופי מקבלת אחוזים מהמכירות, ויש לה אינטרס למכור לך כמה שיותר מוצרים. לא בטוח שאת צריכה את כולם, ואם את מתלבטת, הגבילי את עצמך מראש למוצר או שניים. את שמותיהם של שאר המוצרים כתבי על פתק (או צלמי בסמארטפון) והתלבטי לגביהם בבית.

† אם לא מצאת מוצר כלבבך, אל תרגישי חובה לקנות. אמרי ליועצת שאת צריכה לחשוב על זה, קחי ממנה את הפרטים שלה והבטיחי שתחזרי לחפש אותה כשזה יהיה רלוונטי.

לא צריכה עזרה?

† התמקדי במטרה. הגיעי עם פרטי המוצר המבוקש מהבית, וגשי אליו בנחישות בלי להסתכל ימינה ושמאלה.

† שחקי אותה ממהרת: צעדי בצעדים גדולים ונמרצים ואמרי משהו כמו "אני חייבת לקחת בזריזות את המוצר הזה שחסר לי ולברוח..."

† הימנעי מקשר עין עם בני אנוש. כל עוד אף אחת לא צדה את עינייך, הסיכוי שיפנו אלייך קטן יותר.

† היי אסרטיבית. את לא צריכה להתנצל! כששואלים אותך אם את צריכה עזרה, את יכולה לענות בגאון "לא תודה", ולהמשיך בדרכך.

† אם אין לך כוונה לקנות, אמרי ליועצת היופי שאת רק בודקת מוצרים כדי לקנות אותם אחר־כך באינטרנט.

† או בקיצור, אמרי בקול רם "אני רק מסתכלת, אני לא קונה", ואפשר גם "אם אצטרך עזרה, אפנה אלייך".

† זה לא פוליטיקלי קורקט, אבל ב"סיינפלד" עשו את זה קודם: העמידי פנים שאת חירשת.

† הגיעי לחנות לקראת שעת הסגירה, כשיועצות היופי כבר לא שם. מומלצות במיוחד שעות הצהריים המאוחרות של ימי שישי, אז אפשר לחטט בהנאה במדפים ובמגירות בלי לתת דין וחשבון לאף אחד.

ואפשר גם באינטרנט

הדרך הפשוטה ביותר להימנע מסמול טוק מתיש ומקניות אימפולסיביות היא קנייה דרך האינטרנט. חנויות אונליין רבות מאפשרות להזמין הביתה מוצרי יופי וטואלטיקה, לפעמים בהנחות משתלמות. שיטה זו מתאימה בעיקר לקנייה חוזרת של מוצרים שכבר הוכיחו את עצמם, ופחות לקניית תכשירים חדשים ולא מוכרים.

חנויות אונליין ששווה להכיר: