עוגת שמרים אישית במילוי ריקוטה וחמוציות

המרכיבים 25-20 יחידות בתבנית מאפינס

לבצק

1/2 ק"ג קמח, מנופה

20 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)

3 ביצים

1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) חלב

1/2 כפית מלח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

למלית

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

1 גביע יוגורט (אחוזי שומן לפי הטעם)

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום

3 ביצים

3/4 כוס (כ־80 גרם) חמוציות מיובשות

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק – למעט החמאה - בקערת המערבל עם וו הלישה. משתדלים להניח אותם כך שהמלח לא יהיה קרוב לשמרים. לשים במהירות נמוכה כ־5 דקות. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב.

2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים אותן בהדרגה – 2 קוביות בכל פעם – לקערת המערבל (לשים במהירות נמוכה). מוסיפים עוד מהחמאה רק לאחר שהכמות הקודמת נטמעה בבצק. לאחר שכל החמאה משולבת בבצק, לשים עוד כ־2 דקות.

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. המלית: מערבבים את הגבינה, היוגורט, הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמוציות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.

6. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים בו עיגולים בגודל המתאים לריפוד השקעים והדפנות (כ־10 ס"מ). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב. ממלאים במלית.

7. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והמילוי יציב. מוציאים, מצננים כ־5 דקות ומגישים.

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

  • טיפ: לצד גבינת הריקוטה ניתן למצוא בשנים האחרונות גם ריקוטה פרסקה ("טרייה" באיטלקית), גרסה יבשה יותר (ובעלת 9% שומן) של הגבינה. לטעמי היא מתאימה ובטוחה יותר באפייה. מומלץ לנסות

טארט ריקוטה עם מסקרפונה מוקצפת

המרכיבים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ

לקלתית

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 חלמונים

2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

1 כפית דבש או גלוקוז

למלית

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

5 כפות (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי

1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף גדושה אינסטנט וניל

להגשה: פירות העונה

ההכנה

1. הקלתית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מוציאים ומאחדים לגוש אחד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

2. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית.

3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי כ־3 מ"מ ובקוטר התבנית (כולל דפנות). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.

4. המלית: שמים בקערת המערבל את הריקוטה והשמנת החמוצה ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר, הביצים והפודינג, ומערבלים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר. יוצקים את המלית על הבצק.

5. מניחים בקרקעית התנור תבנית קטנה לתוכה יוצקים 2 כוסות מי ברז.

6. מכניסים את תבנית העוגה ואופים 35-30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־140 מעלות ואופים עוד כ־25 דקות, עד שהמלית יציבה. מוציאים, מצננים כ־20 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים לצינון נוסף במקרר, במשך 30 דקות.

7. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל ומקציפים כדקה וחצי, עד שהקרם מתייצב קלות. מורחים על העוגה באופן אחיד. מאחסנים במקרר כרבע שעה. מקשטים את העוגה בפירות ומגישים.

  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 3 ימים.

כדורי גבינה מטוגנים

המרכיבים כ־20 יחידות

3 ביצים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

250 גרם גבינת ריקוטה

1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח

1/2 כפית קינמון טחון

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפיה

לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה

לקישוט: 100 גרם אבקת סוכר

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר והווניל ומקציפים כדקה, עד שהבלילה מבהירה קלות. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל למרקם אחיד. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה ומערבלים למרקם אחיד (אפשר להכין עד 5 שעות מראש, ולשמור במקרר).

2. יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים לסיר קצה של כף עץ או את הקצה החשוף של גפרור. אם מיד נוצרות סביבם בועות – השמן חם מספיק).

3. מכינים כוס מים. טובלים בה כף גלידה (אפשר להשתמש גם בשתי כפות), לוקחים מהעיסה ומעבירים לשמן (הכדורים לא צריכים להיות מושלמים – הם מתנפחים בטיגון). מטגנים כ־5 כדורים בכל סבב טיגון, כ־2 דקות מכל צד. יש להקפיד על כך שהלהבה תהיה בעוצמה בינונית.

4. את הכדורים המוכנים מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.