חזה עוף ברוטב גריל על מצע שעועית ותחתיות ארטישוק

8 מנות

החומרים:

1 ק"ג חזה עוף נקי, חתוך לפיסות גדולות

1/2 צנצנת (150 גרם) רוטב גריל לעוף פיקנטי של אוליביה

שמן זית לטיגון

למצע הירקות:

1 שקית שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט (600 גרם)

1 שקית תחתיות ארטישוק של סנפרוסט (400 גרם), מופשרות וחתוכות לשמיניות

6 עגבניות, חתוכות לשמיניות

1/2 כוס שמן זית

1/4 כפית מלח גס

1 ענף טימין טרי או כפית טימין יבש

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. משרים את פיסות חזה העוף ברוטב הגריל ומעבירים למקרר למשך חצי שעה עד שעתיים.

2. מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס שמן זית, מלח גס וטימין, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני Cװ180 כ-15 דקות, מוסיפים את תחתיות הארטישוק לתבנית וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות, מניחים בצד.

3. במחבת גדולה מחממים שמן זית וצולים את נתחי חזה העוף 4 דקות מכל צד.

4. מעבירים את השעועית למסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים.

5. במחבת נוספת מחממים את יתרת שמן הזית ומקפיצים את השעועית כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הארטישוק, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ומקפיצים 2 דקות נוספות.

6. מסדרים את מצע הירקות ומניחים את פיסות העוף מעל.

פילה סלמון ברוטב מייפל ועשבי תיבול על מצע פירה פולים ואפונה

6 מנות

החומרים לדג:

1 ק"ג פילה סלמון, חתוך ל-6 מנות

משרה:

1/4 כוס סירופ מייפל

4 כפות רוטב סויה של אוליביה

4 שיני שום, כתושות

1/4 כוס כוסברה, קצוצה

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

שמן לטיגון

לפירה הירקות:

1 שקית פול ירוק מוקפא של סנפרוסט (800 גרם)

1 שקית אפונה עדינה מוקפאת של סנפרוסט (600 גרם)

2 כפות מרגרינה

1/4 כוס שמנת ריץ’

מלח, פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה קטנה. מורחים את פיסות הסלמון ומשרים במקרר כשעתיים (את שארית הרוטב משאירים בצד).

2. הכנת פירה הירקות: מבשלים את הפול והאפונה בסיר עם מים שהורתחו כ- 5 דקות, מסננים, שומרים בצד 1/2 כוס מהירקות ואת היתר מעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים מרגרינה, שמנת, מלח ותבלינים וטוחנים עד לקבלת פירה אחיד.

4. מחממים שמן במחבת גדולה, מניחים את פיסות הסלמון כאשר העור פונה כלפי השמן. מטגנים כ- 4-3 דקות, הופכים ומטגנים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות. מוסיפים את שארית הרוטב (מסעיף 1) ומביאים לרתיחה.

5. מניחים את פירה הירקות על צלחת, מניחים מעל את נתחי הסלמון, מוסיפים את הרוטב שנותר במחבת ומקשטים בירקות השלמים.

  • סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ'