עוגת טירמיסו קפואה

המרכיבים:

תבנית 30x20 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק

1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרופנה או גבינת שמנת 30%

1 מכל (250 גרם) גבינה 9%

1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז

2 כפות קפה נמס + 2 כפות מים רותחים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/3 כוס חלב

1/3 כוס ליקר אמרטו או ליקר קפה, או עוד חלב

1 חבילה (200 גרם) בישקוטים

  • להגשה: שוקולד מריר מגורר

ההכנה

1. שמים בקערה גדולה את הגבינות, החלב והקפה המומס ומערבבים.

2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים לקערת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד. יוצקים כשליש מהקרם לתבנית.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והליקר. טובלים בקצרה מחצית מהבישקוטים בנוזל ומניחים בתבנית, על הקרם.

4. יוצקים כמחצית מיתרת הקרם על הבישקוטים.

5. טובלים עוד בישקוטים בחלב ומניחים על הקרם. מניחים עליהם את יתרת הקרם. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.

5. ההגשה: מפזרים את השוקולד המגורר ומגישים.