פטריית שמש

אחת המחלות הפטרייתיות הנפוצות בעיקר בקיץ. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הפטרייה איננה נגרמת בגלל השמש אלא מתעוררת כתוצאה מחשיפה אליה, כיוון שהיא נמצאת במצב רדום בגוף. גם שמן שיזוף (להבדיל מקרם הגנה) עלול לעורר אותה. המפגע הוא אסתטי בעיקר - כשאנו משתזפים יהפכו השטחים הנגועים בפטרייה לכתמים בהירים כי השמש משזפת רק את העור שאינו נגוע בפטרייה.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG

מה עושים?

מכינים חליטה הכוללת חצי כוס מים רותחים וחצי כוס חומץ תפוחים, מוסיפים שתי כפיות של אחד או יותר מהצמחים הבאים (מיובשים או טריים): כורכום, אורגנו, מרווה רפואית, קלנדולה רפואית. לצמחים אלה יש איכויות אנטי פטרייתיות ואפשר להשיג אותם בכל בית טבע. משהים עשר דקות. טובלים בנוזל גזה או צמר גפן ומניחים את הקומפרס על המקום הנגוע במשך עשר דקות – פעמיים ביום למשך שבועיים עד חודש.

כוויות שמש

קרינת השמש הישירה על גופנו החשוף עלולה לגרום לכוויות בדרגות שונות. ההמלצה היא כמובן להימנע מחשיפת יתר לשמש. אבל אם בכל זאת פיתחתם כוויית שמש קבלו שתי דרכים לטפל בה:

מה עושים?

  • מורחים משחת פרופוליס (אחד מתוצרי הדבורה שנקרא גם האנטיביוטיקה של הטבע). הפרופוליס מסייע בהתחדשות מהירה של רקמת העור, באיחוי מהיר וחיטוי הכוויה ובמניעת תהליך דלקתי.
  • עושים מניפולציה של חום וקור: מניחים קומפרס (צמר גפן או גזה טבולים במים קרירים מצדי הכוויה (לא עליה) ולאחר מכן קומפרס חמים, במשך חמש דקות לסירוגין. הקומפרסים גורמים להתרחבות והיצרות של כלי הדם ונוצר אפקט של שיפור זרימת הדם לאזור.

שימו לב: כשמופיעות בכוויה שלפוחיות המקום עלול להזדהם ולא מומלץ למרוח תכשיר חיצוני.

צריבת מדוזה

כמו בכל יולי-אוגוסט הן מגיעות אלינו בנחילי ענק, ומומלץ להימנע מקרבה אליהן. אבל אם נעקצתם ממדוזה או נצרבתם מביצים במהלך טבילה בים, כדאי שתהיו מוכנים לפעולה:

מה עושים?

  • שוטפים את המקום במי מלח או במי ים. לא מומלץ לשטוף במי ברז, כי מים מתוקים עלולים לגרום לפיצוץ תאי הארס של המדוזה ולפיזורם על העור.
  • מכינים בבית מראש משחה מאבקת סודה (האבקה מונעת יצירת חלבון הארס של המדוזה ומקלה על הכאב) ומעט מיץ לימון טרי סחוט (הלימון מכיל חומצה אצטית שמסייעת בנטרול ארס החלבון). מורחים את המשחה על המקום הצרוב ומשהים למשך חצי שעה או עד שהצריבה נעלמת.

עקיצות יתושים

רבים מאיתנו מפתחים אלרגיה לעקיצות יתושים, המתבטאת בכתמים אדומים על העור שנשארים זמן רב לאחר העקיצה.

מה עושים?

מכינים משחת חמר ירוק (להשיג בבית טבע): מערבבים כפית של אבקת חמר ירוק עם שלוש טיפות שמן אתרי לבנדר עד לקבלת משחה. מורחים על המקום פעמיים עד שלוש פעמים ביום.

שפשפת

העור שמתחכך, החום הרב והלחות הגבוהה עלולים לגרום לשפשפת, ולעתים אף להתפתחות פטרייה וזיהום.

מה עושים?

  • חשוב להקפיד על בגדים אווריריים שאינם צמודים לגוף.
  • עושים אמבטיות מלח: מוסיפים לאמבטיית מים חמימים כמות נדיבה של מלח, טובלים כעשרים דקות עד חצי שעה, פעמיים ביום. המלח מחטא את הזיהום ויכול למנוע פטריות.

הכותבת היא דוקטור לנטורופתיה ורפואה טבעית, www.ginko-natural.com