מתכון בסיסי לעוגת שמרים קלועה עם מליות מגוונות או עוגת שושנים

מומלץ להכין הבצק יום קודם להכנת העוגות

לחלק הראשון: מדריך אפיית חלות ולחמניות

לחלק השני: מדריך אפיית פיצה ופוקצ'ה

מרכיבים ל-2 עוגות (תבניות מאורכות של עוגה אנגלית):

4 כוסות קמח (560 גר')

½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר')

½ שקית משפר אפיה (25 גר')

½ כוס סוכר (100 גר')

75 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר)

2 ביצים (גודל L)

2/3 כוס חלב (165 מ"ל)

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

למריחה: 1 ביצה טרופה

למלית חלבה (ל-2 עוגות):

400 גר' ממרח חלבה

100 גר' שוקולד צ'יפס

ניתן לגוון עם מליות אחרות: ממרח שוקולד עם שקדים טחונים, מלית פרג מוכנה או כל מלית מוכנה אחרת.

הכנת הבצק:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח, במהירות איטית.

2. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.

3. מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל 15 שניות ומפסיקים את פעולת המערבל.

4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

2. מחלקים את החלק הראשון לשני חצאים, משטחים כל חצי למלבן באורך 30x20 ס"מ.

3. מורחים שכבת ממרח חלבה (200 גר') על כל הבצק ומפזרים

50 גר' שוקולד צ'יפס. מגלגלים ל-2 רולדות דקות.

4. יוצרים מהרולדות צמה קלועה כמו בורג ומניחים בתבנית (ראו טיפ בהמשך).

5. מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה, מקשטים בשקדים פרוסים או סוכר גבישי או בבראס אגוזי לוז. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-°C170.

6. באותו אופן מכינים את העוגה השניה.

  • טיפ לקליעת צמה משני גלילים:

מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו בצורת סימון פלוס (+). את החלק התחתון של הגליל האנכי מלפפים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ואחר כך מלפפים את החלק העליון של הגליל האנכי.

  • המתכונים באדיבות שף סטפן לייק ל"שמרית"