מוס אפרסק ושסק

מוס אלגנטי ומרשים (ללא גלוטן)

8 מנות

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

המרכיבים

6 אפרסקים צהובים

10 יחידות שסק בשל

1 כוס מים

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

14 גרם ג'לטין

2 חלבונים

לעיטור: אפרסקים (טריים או משומרים), דובדבנים, עלי נענע

ההכנה

1. קולפים את האפרסקים והשסק (בסכין, ואפשר בקולפן ירקות), חותכים לקוביות ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים ו־1 כוס מהסוכר ומבשלים כ־15 דקות, עד שהפירות מתרככים ומתכהים. מסירים מהכיריים, מצננים ומסננים את הפירות מהסירופ (שומרים אותו בכלי נפרד).

2. כשהפירות צוננים, טוחנים אותם (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית אחידה.

3. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מנקים ומייבשים היטב את קערת המערבל והמקצפים.

4. שמים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את 1/2 כוס הסוכר שנותרה ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב ומבהיק.

5. מעבירים כוס מהסירופ לכלי המתאים למיקרוגל. מוסיפים את הג'לטין ומשהים כ־2 דקות. מעבירים למיקרוגל ומחממים כדקה, עד שניתן לערבב לנוזל אחיד וחלק.

6. מוסיפים את הקצפת ואת מחית הפירות לקערת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את נוזל הג'לטין ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. מחלקים בין הכוסות ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (ועד יום).

7. ההגשה: מקשטים בפירות ומגישים.

  • איך שומרים? עד יום, במקרר.

  • מתכון וסגנון: עמית דונסקוי

  • עוד בגיליון "מותק של שף" המצורף ל"לאשה" השבוע: מתכוני מקצפות פרי רעננות, מאפינס חדשים ומפתיעים וטריק נהדר לאירוח; איך תכינו קערת קרח להגשה.