תחרות מלכת היופי מתקדמת בין צילומים לפעילות התנדבותית למען וראייטי וכמעט אפשר לשכוח שזו בעצם תחרות. אבל רק כמעט.
>> רוצים להתעדכן באירועי התחרות און ליין? בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק!
בצהרי יום שישי התכנסו 20 המועמדות במסעדת "התרנגול הכחול". מתוחות, נרגשות, מקוות להעפיל לחצי הגמר: לראשונה בתחרות מלכת היופי, שלב חצי הגמר נעשה בפורמט הדחה בסגנון תוכנית ראליטי ולא על בימת הטקס.
איך זה עובד? השופטים נפגשו עם הבנות פעמים אחדות, שוחחו איתן ושאלו שאלות. אחר כך הם דירגו את המועמדות על פי התרשמותם בסדר יורד. הנתונים שוקללו תוך ייעוץ מקצועי של רואה חשבון ו-10 המועמדות שזכו לציונים הגבוהים ביותר עולות אוטומטית לשלב חצי הגמר!
זו ההזדמנות לחשוף את חמשת השופטים בתחרות: העורכת האחראית של עיתון לאשה מימי נופך-מוזס, כוהנת הכושר ומגישת הטלוויזיה ענת הראל, הדוגמנית ומגישת "חדשות הבידור" ירדן הראל, מוטי רייף, מפיק תוכניות טלוויזיה שבעברו גם קדנציה של קונסול תרבות והצעיר מכולם, השחקן ומנחה הטלוויזיה ג'ייסון דנינו הולט.
חמשת השופטים ו-20 המועמדות התכנסו בחלל המרווח והיפה של התרנגול הכחול. השולחנות והכסאות פונו החוצה ובמקומם ישבו השופטים סביב שולחן ארוך, לפניהם התיקיות של המועמדות שבהן כתבו חוות דעת. המועמדות ממתינות בחדר הסמוך.
ההתלבטות לא קלה: "יש כאן בנות שהן גם כריזמטיות וגם ורבליות", אמרה ירדן הראל (או כמו שהקולגה מ"חדשות הבידור", ברק פכטר, קורא לה: ג'ורדי). "לא קל לבחור את העשר שיעלו לגמר והשופטים לא תמימי דעים".
"כשהם התלחששו ביניהם ניסיתי לקרוא שפתיים"
תמימי דעים או לא, זה הזמן לבחור. 20 המועמדות בג'ינס, גופיות ונעלי עקב, בקושי נושמות מרוב לחץ. טיטי איינאו יצאה ממפגש עם השופטים: "זה מלחיץ. כשהם מסתכלים ומתלחששים ביניהם ממש ניסיתי לקרוא שפתיים, לנחש מה הם חושבים. אני מרגישה כמו בתוכנית של טיירה בנקס, 'טופ מודל'".
רז טל, שחזרה לאחרונה לישראל אחרי שנים בארה"ב, טבעה את הסיסמה של המועמדות: "You got to do what you got to do".
למה הכוונה?
רז: "הכוונה לזה שאנחנו כאן, אנחנו מחוייבות ונעשה מה שצריך אפילו אם זה מלחיץ ולא נוח".
מה השופטים שאלו אותך?
"שאלו מה אני רוצה לקדם. אמרתי שאת נושא הציונות, כמה ישראל חשובה לנו".
המתח ניכר על הפנים. עוד דקות אחדות והן ידעו מי העשר שמתוכן ייבחרו מלכת היופי, נערת ישראל, מלכת החן ונערת היופי עשרה. עשר האחרות יסיימו את היום בלי סיכוי לזכות בתואר. רק תואר אחד עדיין פתוח בפני כל ה-20: חביבת הקהל.
"לוקחת את זה בפרופורציות"
ובתוך כל הלחץ יש מועמדת אחת עם חיוך אמיתי על הפנים. קבלו את מלכת הקוליות, ויקטוריה אוגאי. "הכל סבבה. אני יודעת מה אני שווה ולא צריכה שמישהו אחר יגיד לי אם הוא אוהב אותי או לא. אני לוקחת את זה בפרופורציות".
בר חפר: "אני כל כך רעבה שכבר לא אכפת לי!"
את המצוקה הזו קל לפתור. בזמן שצוות הצילום מתארגן (הכל ישודר בטקס בערוץ 2), המועמדות מוזמנות לכיבוד קל. אלה קוסטנקו עם כוס מיץ ביד: "אמאל'ה, איזה מתח!"
ענת הראל: "יש להן פוטנציאל להיות נשים מרשימות"
גם השופטים לוקחים הפסקה קצרה בינתיים. "אותי לימדו שאני צריכה להיות הרבה יותר מיפה", אומרת ענת הראל, "לכן קשה לי לשפוט בנות רק לפי איך שהן נראות. רציתי להכיר אותן, זרמתי איתן בשיחה והן מאוד הפתיעו אותי. כן, הן צעירות, אבל לחלקן יש פוטנציות להיות נשים מרשימות. חלקן הרבה יותר סגורות על עצמן ממה שאני הייתי בגיל 18".
ג'ייסון, מה אתה מחפש אצל המלכה?
שתהיה לה כריזמה, שיהיה לה קטע, מישהי שיהיה לי נחמד לשתות איתה בירה".
חלק עדיין בגיל שאסור.
"אז תה".
חיבוקים של הקלה ודמעות של אכזבה
זהו! הצוות מאורגן, המועמדות נכנסות פנימה ועומדות בשתי שורות. בר חפר מספיקה לעודד את כולן: "הכל טוב בנות!" היא אומרת, "הכל בסדר!"
וזה קורה. מוטי רייף קורא שם אחרי שם, כל מועמדת שקראו בשמה עוברת הצידה ויותר חשוב: עוברת לשלב חצי הגמר. דמעות שמחה מתגלגלות על הלחי, חיבוקים של הקלה. בשתי השורות מצב הרוח מתוח יותר ויותר עד השם האחרון.
נגמר. עשר משתתפות יודעות שהן לא יזכו בתואר ולא יצטלמו לחלק מההפקות. הן ישתתפו בטקס וכאמור, יכולות לזכות בתואר חביבת הקהל. תחרויות משנים קודמות מראות, שלפעמים מי שלא זוכה בתואר הופכת להיות דוגמנית מבוקשת.
אבל עכשיו הן מאוכזבות מאוד. "זה קצת קשה גם לי", אומרת ענת הראל, "למרות שזה ממש לא ככה, אני יודעת שזה נראה להן עכשיו מכריע גורלות".
"זה חלק מהמשחק", אומר ג'ייסון דנינו הולט. "במקצוע הזה מקבלים הרבה 'לא'", מסכמת ירדן הראל מניסיון אישי. "אין מה לעשות. צריך לזכור שמחר יהיה אודישן אחר".
___________________________________________________________________________________________________________