אוכל
בלי לחשב טיפ ולפלל חניה: פסטה שרימפס משגעת אצלכם במטבחפירות ים עלולים להרתיע כל אחד ורק המחשבה על הניקוי שלהם יכולה לבטל את המיזם כולו - אבל אם תשתמשו כמו דבי במוצר הקפוא, תזכו במנה מהירה ופשוטה להכנהלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
מנת מסעדות שאפשר להכין בכמה דקות של עבודה בבית
הרכבתי לבד: קינוח שכבות אנגלי שמכינים בדקה ממרכיבים קנוייםג'לי, רפרפת, עוגה וקצפת מסתדרים בשכבות לכדי קינוח אחד, פשוט ומיוחד. רוצים גם? עקבו אחרי דבי והיווכחו שהטיול לסופר יקח לכם יותר זמן מההכנה עצמהלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
אתם יכולים להכין כל מרכיב לבד מאפס, אבל למה לעבוד קשה?
בלי קשר ליוליוס: סלט חסה רומית עם רוטב קיסר מנצח וקרוטונים מהסופראם יש לכם ביצים, הכינו את הרוטב - כי הוא זה שעושה את כל הסלט למנה המושלמת שהוא. לעומת זאת, אין שום בעיה להשתמש בקרוטונים מוכנים, לקיצור תהליכים מבורךלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
השקיעו שתי דקות ברוטב: תאמינו לנו זה שווה
קודם כל תירגעו: עוגת שוקולד צ'ילי עם שוקו-צ'יפס ופקאנים מסוכריםתלמדו מדבי: אם כבר אופים עוגה, עושים את זה באהבה - עם שמנת אמיתית, סוכר, קקאו וכמות תוספות נדיבה שעושה טעים ונעים בפה. אחרת, למה בכלל לטרוח? להמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
אתם יכולים לשלוט את מידת החריפות - אבל אל תגזימו
אהבה קולומביאנית: מרק חלב וביצים שנהוג להגיש כארוחת בוקר מזינהבימים קרים הסלט הקצוץ או החלב הקר של הקורנפלקס לא מתיישבים טוב במערכת - אז למה שלא תתחממו עם קערת צָ'אנְגְוַוה, הפתרון הדרום אמריקאי לבקרים קפואיםלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
מרק קולומביאני שנהוג לאכול לארוחת הבוקר
קפיצה קטנה לתאילנד: תבשיל קארי מהיר וחריף עם פירות ים וקרם קוקוסבחורף שלא מתנהג לפי הספר, אוכלים תבשילים לא שגרתיים - במיוחד כאשר חופשה אמיתית לא נראית באופק והצורך בפינוק רק מתגבר מיום ליוםלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
אפשר לשים פלפל חריף שלם, שניים או בכלל לא - אתם שולטים ברמת החריפות
חפוז לצהריים: מרק עדשים כתומות עם גרגרי חומוס, עגבניות וכוסברהכוננות הסערה עושה לכם חשק למרק אבל אין לכם כוח ללקט מרכיבים מהמדפים בסופר ולקצוץ ירקות? עשו כמו דבי והכינו מרק עשיר וסמיך בכמה דקות של עבודהלהמשך קריאה...
צילום: מצקין ושות'
הכי מתאים עכשיו-מרק עדשים
קינוח טורקי משפחתי בשתי דקות של עבודה, או: גם לקנות טוב צריך לדעתהמנה הזאת תעשה את העבודה, בין אם יש לכם אורחים בדלת שהגיעו במפתיע או סתם התחשק לכם משהו מתוק ומפנק באמצע הלילה ואסור להפעיל מכשירי חשמל רועשיםלהמשך קריאה...
צילום: פנינה ווקולינסקי
אזהרה: הרבה פעמים שערות חלבה נוטות להגיע לפה של המכין
כתיתה בינלאומית: המקור אירופאי, הציפוי יפני והטוויסט של דביאף אחד כבר לא זוכר שפעם במקום העוף, היה עגל, במקום הפנקו היו פירורים של לחם ישן והבלילה הכילה ביצה בלבד. נותר רק להסכים כי לפעמים השינויים הם עניין מבורךלהמשך קריאה...
צילום: פנינה ווקולינסקי
מראה השניצלים תמיד עושה לנו תיאבון
מתאים לכם בול לצהריים: ספגטי בולונז כמו שדבי מכינההמהדרין יתחילו בבישול יום קודם, יצלו את הבשר ואת הירקות, יבשלו ציר וישקיעו כמה שעות מזמנם. היתר מוזמנים לנסות את המתכון הפשוט, הקצר והמהיר לארוחה טעימהלהמשך קריאה...
צילום: פנינה ווקלינסקי
ככה תכינו רוטב עשיר בטעמים: ספגטי בולונז
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.