אוכל
עוד לא אכלנו די: מאפה דקיק ופריך של פרוסות תפוחים על גבי עלי פילושיק צרפתי, בלי לעבוד קשה: קחו לכם את הבצק הכי דק שיש, השביחו אותו בחמאה (איך אפשר בלי?) הוסיפו פרוסות תפוחים דקות ותבלינים, אפו בתנור ותתמוגגו מהריחלהמשך קריאה...
הכי טעים, הכי פריך בכלום עבודה: רק תזהרו על האצבעות
אותו הסלט רק קצת אחרת: גספצ'ו, מרק ספרדי קר, קל להכנה ומרענןבין הארוחות הכבדות של החגים, כדאי להקליל את העניינים עם מנות גדושות בירקות, אבל אין סיבה לאכול כל הזמן את אותו הסלט. קבלו רעיון בריא ותבלו אותו עם קרוטוניםלהמשך קריאה...
התשובה למי שרוצה להקליל את העניינים בין הארוחות החגיגיות: גספצ'ו
קינוח של בלרינות: פבלובה עם קצפת מתובלת בגראן מרנייההארוחה עמוסה בסמלי החג? הקינוח שלכם יכול להסתדר בלי: מרנג קליל, פריך מבחוץ ורך מבפנים, מצופה בקצפת עם טוויסט מרים ומקושט בכל התוספות שאתם אוהביםלהמשך קריאה...
לא חייבים תותים - אפשר להמיר אותם בכל פרי עונתי שאתם אוהבים
סופרים עד חמש ויש לכם מרק עוף תאילנדי עם דלורית והמון כוסברה המרק הזה מכיל מרכיבים שאפשר לספור על יד אחת (מצטערים: מים, פלפל ומלח לא נחשבים!) והחלק הטוב עוד יותר הוא שאפילו לא תצטרכו לקלף את הדלורית לכבודולהמשך קריאה...
הריחות כבר יקבצו את כולם סביב השולחן
בֻּוּאֵנוֹס דִיׇאס: שקשוקה מקסיקנית עם בשר, שעועית שחורה ותירסזאת לא מנה לארוחת בוקר מוקדמת שאחריה רצים לסידורים, זאת ארוחה משפחתית שלמה במחבת אחת שמכינים ואוכלים בסופו של בוקר מפנק עם טורטיות והמון זמן פנוילהמשך קריאה...
ארוחה שלמה במחבת אחת - שקשוקה מקסיקנית
פילה לוקוס עטוף בשמיכה ירוקה, או: מנת דגים מושלמת לארוחת שישיתבשיל דג פיקנטי ומהיר, כזה שמומלץ להגיש בתוך הסיר לצד חלה טרייה או אורז לבן, כדי שכל הסועדים יוכלו להנות מהרוטב ולשבח אתכם על הרעיון נטול הגינונים הזהלהמשך קריאה...
מגישים על אורז לבן עם סלט ירקות קלויים בצד
מהיר ועוקצני: סלט כרובית גרוסה עם חרדל, עירית וחמוציות מיובשותיקח לכם יותר זמן לקרוא את המתכון מאשר להכין אותו. טוב, זה בתנאי שמעבד המזון שלכם יודע לטחון כמו שצריך ואתם לא נוטים להילחץ ממרכיבים פשוטים כמו מיונזלהמשך קריאה...
יותר מהיר מזה? אין. סלט כרובית עוקצני
מקצרים ונהנים: תבשיל עדשים תאילנדי מהיר עם קוביות טופוהדקדקנים והקרניבורים מוזמנים למחות: הנה מנה טבעונית נפלאה, משופעת בתבלינים מקפיצים ונטולת הוראות הכנה מטרחנות. כי בתכלס כולנו כבר רוצים לצאת לחופשהלהמשך קריאה...
מי שלא מקצר תהליכים, לא זוכה לאכול מהר: תבשיל עדשים נפלא בטעם של חופשה
צרפת בחמישה מרכיבים: מאפה מבצק עלים עם ברי וריבת תאניםקבלו רעיון מבריק להפתיע איתו החצי השני: ברי אן קרוט לוהט היישר מהתנור, בקבוק שרדונה מצונן וענבים קרירים ליד ואין צורך להחתים דרכון או להסתבך שעות במטבחלהמשך קריאה...
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מאפה ברי אונקרוט השטיק של דבי מצקין
צהריים על רגל אחת: פסטה עם פטריות בשמנת עם הפתעה מעושנתקבלו פטנט: אכלתם מנה מעולה במסעדה? אל תתביישו לבקש מהשף את המתכון. דבי מצקין חוזרת בפרקים חדשים ומוכיחה לכולם שהאוכל הכי טעים הוא כזה שיש לו שטיקלהמשך קריאה...
צהריים בכמה דקות? קל: מקפיצים כמה מרכיבים במחבת, מוסיפים פסטה ויש ארוחה לתפארת
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.