אוכל
קינוח ממיס: פונדנט שוקולד פרווה (וטבעוני) בתוספת חמאת בוטניםאחרי שבועיים של שפעת, שגרמה לה לשתוק לראשונה בחייה, עוג'יליה הבינה מה היא באמת צריכה כדי להבריא: משהו מתוק ומרוכז. אז היא הכינה פונדנט - וזה הצליח!

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!  

 

מרכיבים

8 פונדנטים בתבניות אישיות

 

  • 150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת צמחית מתוקה או קרם קוקוס (הקרם הלבן שמצטבר על פני נוזל הקוקוס לאחר שמכניסים את הפחית למקרר ל-8 שעות לפחות)
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
  • 3 כפות רסק תפוחים
  • 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) נוזל שימורי חומוס
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם (6 כפות) קורנפלור
  • 15 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2.

להמשך קריאה...
ממולָא עם תחבולה: עוג'יליה שמה בפלפל 'קוסקוס' כרובית במקום אורזמהפכה בעולם הפלפלים הממולאים: עוג'יליה מחליפה את האורז ב"קוסקוס" מכרובית, מוסיפה עדשים וחמוציות - ומקבלת מנה משביעה ומחממת עם פחות קלוריות מכרגיל

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס (כ-150 גרם) עדשים שחורות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 6 פלפלים אדומים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או צ'ילי יבש
  • 6 עגבניות מרוסקות או 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 כרובית קטנה (כ-400 גרם)
  • 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות

 

לתיבול

  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו יבש
  • טימין יבש
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קמצוץ קינמון

 

אופן ההכנה

1. משרים את העדשים במים במשך 12 שעות לפחות. מסננים.

2.

להמשך קריאה...
שקדי מרק מתוצרת בית: טעימים יותר, בריאים יותרגם בשבילכם המרק הוא רק תירוץ לזלילת הר של שקדים? בואו ללמוד מעוג'יליה איך להכין גרסה הרבה יותר מוצלחת ממה שיש בחנויות - ובתור בונוס יש גם מרק כתום!

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

שקדי מרק ביתיים

 

מרכיבים

כ-400 גרם

 

  • 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קמח עדשים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח חומוס (אפשר להחליף את שני סוגי הקמח בקמח לבן רגיל או בקמח מלא, אבל אז רוב הסיכויים שתצטרכו קצת פחות מים – אז הוסיפו אותם לאט ובהדרגה)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 מ"ל) מים
  • קצת שמן זית לשימון הבצק ונייר האפייה

 

אופן ההכנה

1.

להמשך קריאה...
עננים לטבעונים: מרשמלו ביתי רך במיוחד בלי ביציםאחרי הרבה ניסוי - והרבה טעייה - עוג'ילה הגיעה למתכון המושלם למרשמלו טבעוני עם מרקם וטעם לא פחות טובים ממרשמלו רגיל

בדיוק בזמן שגרה נתנו לי זה הזדמנות לקחת חופש. כל מה זה הייתי צריכה לעשות זה לבנות מתכון ביתי לממתָק הכי מתוק זה יש בגרסה ואגינית (בלי ביצין…)!

 

קבלו זה מתכון למרשמלו ואגין רך כומו ענן וטעין כומו רגיל!

 

טעין גן לכן? שתפו! מהיר לכן? כאן מתכון כתוב זה מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
מי רוצה שוֹקִישׁוּא? בראוניז עם קישואים (!) שעושים פלאים למרקםזה אולי נשמע מוזר, אבל עוג'יליה מבטיחה שלא תתחרטו: מוסיפים לבצק קישואים מגוררים - ומקבלים בראוניז טבעוניים (ופרווה) פאדג'יים במיוחד

למי מאיתנו נוֹ קרה הוא זה חוזר הביתה אחרי יוֹן + ערב ארררררוך וכל זה לב ובטן ררררוצין זו איזו חתיכת שוקולד מנחן, עדיפות לכזה עִן בצק עוגתי בתוכו…

 

אבל מה קורררה כשאין מוכן או מספיק מצרכין? נולדין דבררררין חדשין ונהדררררררין!

 

ככה התחיל זה סיפורררר של חיתוכיות "שוֹקִישׁוּא" – חיתוכיות בראוניז שוקולד, חמאת בוטנין, שיבולת שועל ו… קישוא!!!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
ירוק סטאר: עוג'יליה מכינה קציצות ירק אפויות שיככבו אצלכם במטבחגם לכם נמאס מבצקים וטיגונים אחרי חנוכה? קבלו מעוג'יליה מתכון בריא וטעים לקציצות בתנור עם המון ירוק: ברוקולי, קישואים ועשבי תיבול

אחרי זה כל חג חנוכה וכחלק מהבטחות תזונה לשנה אזרחית חדשה (כמובן אל תתפסו אותי במילה) החלטתי להכין היון זה קציצות ירק-אפויות-בריאות זה משתלבות נהדררררר עִן קרן קשִיוֹ-שוּן חגיגי!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודררררר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
סופגנייה סחוטה טרי: צ'ורוס מבצק מהיר שמזלפים ישר לשמן הרותחבלי שמרים ובלי כדרורים: עוג'יליה חוזרת לשורשים הארגנטינאיים שלה ומכינה סופגניות צ'ורוס מהירות עם סוכר וקינמון שמזכירות לה את הבית

עכשיו זה חג ררררשמי של סופגניות כבר כאן נוֹ יכול להיות נוותר על סופגנייה הכי קלה להכנה: בלי שמרין, בלי כדרוררררין ועִן טען נהדררררר זה הכי מזכיר לי בית!

 

מוזמנין לקבל בחיבוק חן את הצ'וּרוֹ <3 <3 <3!

 

טעין לכן? שתפו מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר.

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
חנוכה טעים בלי מוצרי חלב וביצים: סופגניות טבעוניות במרקם מושלםהן אווריריות, נמסות בפה וטעימות בטירוף - ועדיין מתאימות לטבעונים ולמי שרוצה סופגניות פרווה. עוג'יליה מסדרת לכם את החג עם עוד מתכון מבריק

לכבוד זה חג הכי מאירררר זה יש אנחנו ממשיכין היון להכין זה מאכל הכי נהדררררר המציאה זה אנושות: סופגנייה!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב מסודרררר ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
ריבת חלב בלי חלב: גרסה פרווה וטבעונית למעדן הדרום אמריקאילעוג'יליה יש בשבילכם נס חנוכה אמיתי: ריבת חלב למילוי סופגניות שתתאים גם לטבעונים ולשומרי כשרות - ועוד מחומרים טבעיים בלבד. אז מה הסוד?

לכבוד זה חג הכי מאיררררר זה יש זה מגיע בקרוב הלכתי יחד עִן אורי (זה עורך נהדררררר שלי ב-XNET) לחפש בשוק לוינסקי איזה רררריבות יעשו לנו זה סופגניות הכי נהדררררררות זה יש.

 

חזרתי אליכן עִן שני מתכונין: לריבת אפרסמונין וריבת חלב בלי חלב!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכונין מסודררררין מופיעין ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
ג'ינג'ית בחושה: עוג'יליה אופה עוגה כתומה ושובבה עם תפוזים וקוקוס יש חורף? סוף סוף יש. יש תפוזים? בהחלט! אז עוג'יליה עושה את הדבר המתבקש ומדליקה את התנור כדי להכין עוגת תפוזים קלה ונהדרררררת בציפוי קרם קוקוס

לכבוד זה גֶשֶן סוף סוף הגיע, אבל בעיקר לכבוד זה אני חייבת לפצות חבר כתוֹן ונהדררררר שלי: אני זה מגישה היון מתכון לעוגת תפוזין חורררררפית!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכון מלא כתוב מסודר נמצא ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
שלון!

אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!