קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
8 פונדנטים בתבניות אישיות
- 150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת צמחית מתוקה או קרם קוקוס (הקרם הלבן שמצטבר על פני נוזל הקוקוס לאחר שמכניסים את הפחית למקרר ל-8 שעות לפחות)
- 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
- 3 כפות רסק תפוחים
- 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) נוזל שימורי חומוס
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 50 גרם (6 כפות) קורנפלור
- 15 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
4 מנות
- 3/4 כוס (כ-150 גרם) עדשים שחורות
- 2 בצלים בינוניים
- 4 שיני שום
- 6 פלפלים אדומים גדולים
- 4 כפות שמן זית
- אפשרות: 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או צ'ילי יבש
- 6 עגבניות מרוסקות או 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 כרובית קטנה (כ-400 גרם)
- 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות
לתיבול
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אורגנו יבש
- טימין יבש
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קמצוץ קינמון
אופן ההכנה
1. משרים את העדשים במים במשך 12 שעות לפחות. מסננים.
2.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
שקדי מרק ביתיים
מרכיבים
כ-400 גרם
- 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קמח עדשים
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח חומוס (אפשר להחליף את שני סוגי הקמח בקמח לבן רגיל או בקמח מלא, אבל אז רוב הסיכויים שתצטרכו קצת פחות מים – אז הוסיפו אותם לאט ובהדרגה)
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 מ"ל) מים
- קצת שמן זית לשימון הבצק ונייר האפייה
אופן ההכנה
1.
בדיוק בזמן שגרה נתנו לי זה הזדמנות לקחת חופש. כל מה זה הייתי צריכה לעשות זה לבנות מתכון ביתי לממתָק הכי מתוק זה יש בגרסה ואגינית (בלי ביצין…)!
קבלו זה מתכון למרשמלו ואגין רך כומו ענן וטעין כומו רגיל!
טעין גן לכן? שתפו! מהיר לכן? כאן מתכון כתוב זה מסודר:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
למי מאיתנו נוֹ קרה הוא זה חוזר הביתה אחרי יוֹן + ערב ארררררוך וכל זה לב ובטן ררררוצין זו איזו חתיכת שוקולד מנחן, עדיפות לכזה עִן בצק עוגתי בתוכו…
אבל מה קורררה כשאין מוכן או מספיק מצרכין? נולדין דבררררין חדשין ונהדררררררין!
ככה התחיל זה סיפורררר של חיתוכיות "שוֹקִישׁוּא" – חיתוכיות בראוניז שוקולד, חמאת בוטנין, שיבולת שועל ו… קישוא!!!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
אחרי זה כל חג חנוכה וכחלק מהבטחות תזונה לשנה אזרחית חדשה (כמובן אל תתפסו אותי במילה) החלטתי להכין היון זה קציצות ירק-אפויות-בריאות זה משתלבות נהדררררר עִן קרן קשִיוֹ-שוּן חגיגי!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודררררר:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
עכשיו זה חג ררררשמי של סופגניות כבר כאן נוֹ יכול להיות נוותר על סופגנייה הכי קלה להכנה: בלי שמרין, בלי כדרוררררין ועִן טען נהדררררר זה הכי מזכיר לי בית!
מוזמנין לקבל בחיבוק חן את הצ'וּרוֹ <3 <3 <3!
טעין לכן? שתפו מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר.
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
לכבוד זה חג הכי מאירררר זה יש אנחנו ממשיכין היון להכין זה מאכל הכי נהדררררר המציאה זה אנושות: סופגנייה!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב מסודרררר ממש כאן:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
לכבוד זה חג הכי מאיררררר זה יש זה מגיע בקרוב הלכתי יחד עִן אורי (זה עורך נהדררררר שלי ב-XNET) לחפש בשוק לוינסקי איזה רררריבות יעשו לנו זה סופגניות הכי נהדררררררות זה יש.
חזרתי אליכן עִן שני מתכונין: לריבת אפרסמונין וריבת חלב בלי חלב!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכונין מסודררררין מופיעין ממש כאן:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
לכבוד זה גֶשֶן סוף סוף הגיע, אבל בעיקר לכבוד זה אני חייבת לפצות חבר כתוֹן ונהדררררר שלי: אני זה מגישה היון מתכון לעוגת תפוזין חורררררפית!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכון מלא כתוב מסודר נמצא ממש כאן:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!