אוכל
לנקנק ת'בטטה: עוג'יליה מלמדת להכין בקלות נקניקיות טבעוניותעוג'יליה החליטה שגם לטבעונים מגיע ליהנות מנקניקיות בל"ג בעומר (וגם אחריו) - אז היא פיתחה בשבילם מתכון נהדרררר מבטטות, טופו ושעועית

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-18 נקניקיות קטנות

 

  • 1 בטטה קטנה, חתוכה גס
  • 1 כוס שעועית קפואה, לבנה או אדומה
  • 300 גרם טופו
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 בצל, חתוך לרבעים
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 1/2 כפית אורגנו או פטרוזיליה או כוסברה
  • 3/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת או תבלין לגריל
  • אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי או פפריקה חריפה
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס אבקת שקדים
  • 1כף קורנפלור
  • 1 כוס קמח עדשים

 

אופן ההכנה

1.

להמשך קריאה...
לשים לך תותים בלאפה? עוג'יליה מכינה "שווארמה" שוקולד בקרפלעוג'יליה היתה הברקה: אם הישראלים כל כך אוהבים שווארמה, הם ישמחו לקבל אותה גם לקינוח! אז היא הכינה גרסה מתוקה - ופרווה, כדי שתוכל לבוא אחרי הדבר האמיתי

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
אהבה חמה מהתנור: עוג'יליה עושה טוב בלב עם מאפינס שוקולד צ'יפסבין שני ימי הזיכרון, הזמן שבו כולם זקוקים להכי הרבה חיבוקים ותמיכה, עוג'יליה יצאה להפיץ בחינם אהבה - ומאפינס שוקולד. אפו ועשו גם אתם

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-40 מיני מאפינס או 12 מאפינס רגילים או עוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל דבר אחר שאוהבים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אם מכינים עוגה גדולה, מרפדים את התבנית בנייר אפייה).

2.

להמשך קריאה...
חלב שקדים? משחק ילדים! כך תכינו את המשקה בשיא הקלותתנו לעוג'יליה שלוש דקות והיא תוכיח לכם שחלב שקדים זה לא רק טעים ובריא, אלא גם קל להכנה באופן מביך. השריה, כמה דקות של עבודה - ואפשר ללגום

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-1 ליטר חלב שקדים

 

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה

1. משרים את השקדים במים במשך כ-8 שעות. מסננים ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר.

 

 

2. מוסיפים 4 כוסות מים, כף מייפל וקמצוץ מלח, וטוחנים כ-2 דקות במהירות גבוהה.

 

 

3. מרפדים קערה גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את תכולת מעבד המזון.

 

 

4. צוררים את משקעי השקדים בתוך הבד וסוחטים היטב לתוך הקערה.

 

 

5.

להמשך קריאה...
שֵׁשְׁכבות שוֹקוֹקוּס! (או באירוך: עוגה לפסח עם 6 שכבות שוקולד וקוקוס)עוג'יליה מכינה לכבוד החג עוגת שכבות נהדרררררת שהיא גם פרווה וטבעונית - ואפילו דורשת הרבה פחות עבודה מעוגת שכבות רגילה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

להמשך קריאה...
עגול וסגול: עוג'יליה מכינה חלת סלק פשוטה ונהדררתלפני שתיפרדו מהחמץ לשבוע, נצלו את הזמן שנשאר והכינו מאפה פרחוני מרהיב שיכניס אתכם למצב רוח אביבי במיוחד
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

 

מרכיבים

חלה בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 500 גרם סלק מבושל וקלוף או 1 חבילה סלק בואקום
  • 650 גרם (1/2 4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית גדושה מלח

 

לציפוי

  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את הסלק בבלנדר עד לקבלת מיץ סלק סמיך.

2. מערבבים במהירות נמוכה מאוד, בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (אפשר לערבב גם בקערה רגילה עם כף עץ).

3.

להמשך קריאה...
סנג'רי לי סנגריה: עוג'יליה מכינה את משקה היין והפרי בשיא הקלותהקבוצה שלכם הבקיעה? הדודה באה מנהריה? זה הזמן למזוג סנגריה! כך תרקחו בצ'יק צ'ק את המשקה האלכוהולי שיקפיץ כל חגיגה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

4 מנות מכובדות

 

  • 1 תפוח, חתוך לקוביות
  • 1 אגס, חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות מיובשות או צימוקים
  • 10 משמישים מיובשים, חתוכים לריבועים קטנים
  • 1 תפוז, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 מקל קינמון או 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 בקבוק יין אדום

 

אופן ההכנה

1. שמים את כל הפירות בסיר גדול. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.

 

2. מוסיפים את היין (אם מעוניינים במשקה פחות אלכוהולי, מוסיפים גם 3-2 כוסות מים רותחים).

3.

להמשך קריאה...
הביצה קוצצה: עוג'יליה מכינה עוגיות חמאת בוטנים טבעוניותעוג'יליה הוציאה מהעוגיות האהובות את הביצים, החליפה אותן ברסק תפוחים – וקיבלה מאפים טבעוניים נהדרררררים. ואיך זה קשור ליום האישה?

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית! 

 

מרכיבים

20-15 עוגיות

 

  • 3 כפות קמח (כן, רק 3 - זו לא טעות)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.

 

3. מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

 

4.

להמשך קריאה...
יוצא מגזר הרגיל: מאפינס טבעוניים מקמח מלא עם השורש הכתוםעוג'יליה מוכיחה שוב שגם במטבח קטנטן אפשר להכין מאפים נפלאים - והפעם אלה עוגות גזר אישיות ומתובלות בלי מרכיבים מהחי

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

12 מאפינס גזר

 

  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1/2 כף קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית הל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס חלב צמחי או מיץ תפוזים או מים
  • 1 כוס דחוסה (240 מ"ל) גזר קלוף ומגורר (תצטרכו כ-3 גזרים קטנים)
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
  • 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות חומץ תפוחים או רגיל

 

 

אופן ההכנה

1.

להמשך קריאה...
סולת מסולסלת: עוג'יליה מכינה עוגיות תמרים מגולגלות ללא קמחצריכים זריקת מרץ באמצע היום או סתם משהו טעים ליד הקפה? לעוג'יליה יש פתרון מושלם: עוגיות תמרים במרקם נמס בפה שמתאימות גם לטבעונים

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

לבצק

  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סולת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן או 1/2 לימון גדול
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן זית או שמן צמחי אחר
  • 2/3 כוס פחות כף (150 גרם) מים

 

למילוי

  • 500 גרם תמרים, קלופים ומגולענים (אפשר להשתמש בתמרים מוכנים מאריזת ואקום)
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קורט קינמון טחון

 

לזיגוג

  • 1/4 כוס (80 גרם) סילאן
  • 1/4 כוס (60 גרם) מים רותחים
  • 4-3 טיפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

1.

להמשך קריאה...
שלון!

אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!