אוכל
חזה עוף בדבש וצ'ילילא תאמינו כמה שהעוף נשאר עסיסי: רחלי קרוט מסבירה איך להכין חזה עוף ברוטב דבש וצ'ילי, עם איזון מושלם של טעמים ומרקם חלומי
אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה אוכל מתוק. וחריף. אבל גם עדין בטעמים. זה נשמע אולי כמו איחוד בלתי אפשרי, אבל מתברר שלעתים הוא מצליח - וכשזה קורה, כמו במקרה של העוף שלפניכם, זה הכי טעים שיש.

כבר שנים שאחת השריטות שלי היא להזמין נתחי עוף בדבש בדוכני ג'אנק של אוכל אסייתי. בדקה הראשונה הם מעולים – מתוקים, שמנמנים וקצת דביקים בזכות הציפוי. אבל אחרי כמה דקות אני לא מבינה למה הזמנתי אותם: הטעם דומיננטי מדי, המתיקות עזה והדביקות, שקודם נזקפה לזכותם, הופכת אחרי שלושה ביסים למעיקה.

יצא לי לא פעם לנסות להכין מנה דומה בבית - זה אמנם יצא טעים ואיכשהו תמיד התחסל, אבל אף פעם לא התקרב למושלם.

להמשך קריאה...
קציצות קינואה אפויות או: בלי ייסורי מצפוןפריכות מבחוץ, רכות מבפנים (בזכות תוספת ריקוטה) ומנוקדות בקישוא ובגזר: הכירו את קציצות הקינואה הצמחוניות שיככבו אצלכם במטבח

לפני שלושה שבועות פצחתי בגמילה. גמילה משוקולד, גמילה מדיאט קולה ובאופן כללי גמילה מכל מה שטעים ומתוק בחיים האלה.

איך אני מחזיקה מעמד? הו, טוב ששאלתם. האמת שדי בקושי. כמעט בכל ערב בשבוע האחרון צפיתי בסרטוני יוטיוב שמלמדים איך להכין עוגות שוקולד וקיוויתי בסתר לבי שמשהו מהמראות האלה יגיע גם לפה שלי, ככה בלי כוונה.

זה לא קרה.

מה כן קרה? התחלתי לאכול קצת יותר בריא, קצת יותר מסודר והרבה יותר מחושב. כחלק מהשינוי הזה החלטתי לנסות ולהכין קציצות, אבל לא כאלה שמכילות בשר, ביצה, פירורי לחם ושמן, אלא מהסוג שלא גורם לייסורי מצפון.

ההחלטה הזאת התיישבה בול עם שקית קינואה שחיכתה לי על השיש.

להמשך קריאה...
עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלהרחלי קרוט הבינה שיש דברים שפשוט אסור לבחור ביניהם – למשל, שוקולד ונוטלה. אז היא שילבה את שניהם בעוגיות מושחתות – 8 דקות בתנור והן שלכם

מכירים את הימים האלה שבהם בא לכם הכל? גם מלוח וגם מתוק, גם שוקולד לבן וגם מריר, גם אורז וגם פירה. אז בדיוק ככה הרגשתי בשבוע שעבר: לרגע התחשק לי אורז מלא בדברים בריאים ואחר כך פנטזתי על קינוח מושחת.

כשכבר חשבתי שהחלטתי סופית על שוקולד, לא הייתי בטוחה אם בא לי עוגיות שוקולד צ'יפס או מוס נוטלה. זה מה שקורה כשיש בארון צנצנת נוטלה חדשה שממש קוראת לי להשתמש בה.

בסוף החלטתי שיש דברים שפשוט אסור לבחור ביניהם. שיטוט קצר ברחבי האינטרנט הוביל אל העוגיות האלה, שפתרו לי את כל הדילמות.

להמשך קריאה...
כיפות שוקולד ונוטלה או: לגנוב את ההצגהמרשימות כמו עוגה עם 10 קומות, אבל קלות להכנה כמו כדורי שוקולד: רחלי קרוט מגישה כיפות שוקולד-נוטלה עם ביסקוויטים וציפוי גנאש

שנים שאני תוהה בשביל מה המציאו את ולנטיינס דיי. הוא קיטשי להחריד, גורם להמון בחורות להתמרמר "איך זה שדווקא הכונפה בעבודה קיבלה פרחים" ובאופן כללי מדובר ביום קצת, אם להיות עדינים, מאולץ. אני באמת חושבת שצריך להפגין אהבה ולפנק את מי שאוהבים גם בלי שיזכירו לנו את זה בחנויות, ברחוב ובכל מדיה אפשרית.

זהו. אחרי ששחררתי קיטור, ואחרי שסיננתם "נו, עוד רווקה ממורמרת", תרשו לי להצטרף לתירוץ השנתי ולקיטש הלאומי ולפנק אתכם בקינוח שהוא תמצית האושר. שיא האהבה. פסגת המתיקות.

להמשך קריאה...
פתיתים עם סלק או: ילדות ורודהקריצה נוסטלגית לילדות: פתיתים ורודים עם סלק, שמוסיף מתקתקות עדינה וצבע משגע
אף פעם לא הבנתי למה פתיתים הפכו לשם נרדף למנת ילדים. נכון, רובנו בילינו בילדות לא מעט מול צלחת פתיתים, אבל בינינו, גם בגילי המופלג הם עדיין מככבים אצלי במטבח לעתים די קרובות.

המרקם שלהם, שנע בין פסטה לריזוטו, הופך אותם לחומר גלם נוח ומהיר שסופג אליו כמעט כל טעם שתרצו. ולעומת פסטה, שהופכת לאנמית למדי בלי רוטב, את הפתיתים אפשר לאכול כשהם מתובלים רק במעט מלח. אפשר, אבל למה להסתפק רק בזה?

אז הפעם החלטתי לגוון לא רק בטעם אלא גם בצבע. סלק מבושל שהתווסף לסיר הוסיף רכות ומתיקות נהדרת, ועל הדרך צבע את הפתיתים בוורוד זרחני ומפתה.

להמשך קריאה...
ממרח כוסברה וצ'ילי או: ניחוחות של שוקבין פסטו לסחוג: מתכון מהיר לממרח חריף שלא רק ישתדך נהדר ללחם, אלא גם יהיה תיבול נפלא לתבשילים או לעוף בתנור
כמעט תמיד, שנייה אחרי שאני חוזרת הביתה מביקור בשוק, מתגלות בפני שקיות עמוסות בכמות עצומה של ירקות שבכלל לא ידעתי שאני צריכה.

לפני כמה שבועות, בספונטניות, הגעתי לשוק רמלה. למרות שהעיר עברה לא מעט שיפוצים לאחרונה, נדמה שמשהו במרקם האוכלוסייה ובנוף העירוני לא השתנה בה מאז קום המדינה. לו רק היתה לי מצלמה. 

כור ההיתוך המופלא שברחובות מתקיים כמובן גם בשוק. לצד כמויות אדירות של פלפלים חריפים (הירק הפופולרי ביותר בדוכנים) והמון עשבי תיבול אפשר למצוא חנות תבלינים הודית, דגים מעושנים וכמובן פינות קטנות שמדיפות ריח של פלאפל.

אז למה אני מספרת לכם את כל זה?

להמשך קריאה...
צ'יפס בטטה בתנור בניחוח שום או: אין סיבה לטגןשילוב נפלא של טעמים ומרקמים במינימום התעסקות ולכלוך: רכות ומתיקות עדינה של בטטות, מעטה פריך ותיבול מעט פיקנטי שמאזן את הכל. ויש גם מתכון למיונז לימוני שהולך מעולה עם הצ'יפס

למרות שאחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה צ'יפס מטוגן, כבר שנים ארוכות שלא יצא לי למלא סיר עם שמן ולטגן. לא רק באשמת הקלוריות, אלא בעיקר בגלל הלכלוך והשמן שעף לכל פינה, הבזבוז של בקבוק שלם בשביל כמה מקלות תפוחי אדמה והשלב האחרון שבו צריך להיפטר מהשמן שבסיר.

עם השנים, מכורח הנסיבות, עברתי להכין את הצ'יפס שלי בתנור. ועל אף שברוב המקרים חיסכון בקלוריות מתקשר לי אוטומטית עם מנות דלוחות וטעם אנמי, במקרה הזה התנור דווקא הוסיף נקודות זכות לפחמימה האהובה: מעטה פריך, אופציה לתיבול והכנה פשוטה שאפילו לא דורשת קרצוף ושטיפה. רק להשליך את נייר האפייה וזהו.

להמשך קריאה...
שבלולי שמרים במילוי שום ובזיליקוםשבלולי שמרים במילוי פיקנטי עם בצק רך במיוחד שמכיל יוגורט. לא תאמינו כמה קל להכין אותם - ואיזה תענוג לאכול. ואם אתם קצרים בזמן, אפשר להכין מהבצק גם לחמניות מהירות

לפני כמה חודשים, קצת לפני שבועות, הגיעה אלי חוברת המתכונים המהממת של חן שוקרון (אם לא יצא לכם להכיר את הבלוג שלה, מתוקים שלי, זה הזמן).

אחד המתכונים הראשונים שידעתי שאכין מתוך החוברת היה לחמניות מבצק קוטג' עם שום ופרמזן. הבעיה היחידה היתה שלא היה לי בבית קוטג' - וגם לא כוח לרדת לסופר לקנות. אז חיפשתי מתכון דומה, אבל שיהיה מבוסס על יוגורט (לא בטוחה איך זה קרה, אבל היו לי שלושה כאלה בבית).

בסופו של דבר התערבבו להם כמה מתכונים ורעיונות ביחד. בצק מארה"ב, מילוי בהשראת חן (בלי הפרמזן) ותוספת של אגוזי קשיו מעל בעקבות ניסוי שעשיתי לא מזמן עם נטלי, שכל מפגש איתה גורם לי לעלייה במצב רוח

להמשך קריאה...
עוגיות גבינה מלוחות עם פקאן וצ'ילי או: תתכוננו להתמכרהעוגיות המלוחות האלה ממכרות (אבל ממש), פשוטות להכנה – וגם יחכו בסבלנות במקפיא, מוכנות לשליפה ברגע שתקבלו ביקור ספונטני

אם תפתחו את המקפיא שלי, קרוב לוודאי שתמצאו בו – לצד בצק פילו וגלושקה שסבתא הכינה לי לא מזמן – גלילים על גבי גלילים של עוגיות.

קלישאת ה"מתכון ב-5 דקות שאפשר להכין רגע לפני שהאורחים מגיעים" מתרחשת אצלי כמעט כל שבוע. ככה זה כשאת מעלה תמונות מפתות של אוכל לפייסבוק: כל אורח, בין אם מדובר בשכן שרק קפץ לקחת תשלום לוועד הבית או חברה שבדיוק הייתה בסביבה, מצפה לראות על השיש קופסת וינטאג' בצבע בז' עם עוגיות שוקולד צ'יפס כשלצדה צנצנת שקופה עם עוגיות מלוחות.

להמשך קריאה...
לביבות בטטה ותירס אפויות או: מי צריך טיגון? לביבות שאפשר לאכול קרות או חמות – ובכל מקרה הן טעימות לא פחות ממטוגנות. ואם אתם רוצים ממש להתפנק, הגישו אותן עם מטבל יוגורט פשוט ומשגע

 

לביבות תמיד מזכירות לי את סבא, שאהב אוכל לפחות כמו שהוא אהב את החיים. והוא אהב.

כשסבא רצה לפנק אותנו, הנכדים, הוא היה מתיישב בסלון עם קערה גדולה, פומפייה והמון תפוחי אדמה וגזר ומכין לנו לביבות במחבת שחורה שידעה ימים טובים יותר.

אז נכון, הלביבות שלפניכם לא מזכירות את אלה שאכלתי בילדותי, אבל יש בהן את אותה נחמה. והריח שמתפשט בבית כשמכינים אותן מחזיר אותי לרגעים קסומים לצד המחבת העקומה של סבא.

בלביבות האלה יש שילוב של שלושת המצרכים האהובים עלי (אחרי שוקולד ודובדבנים, כמובן): צ'ילי, שמוסיף חריפות עדינה; בטטה מתקתקה, שמותירה את הלביבות רכות מבפנים; ותירס, שמוסיף מרקם נהדר בכל ביס.

להמשך קריאה...
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו. 

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את האתר FOODPAGE.CO.IL שמאגד את המתכונים הכי טובים ברשת. 

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.