עיצוב
כתיבה יוצרתדלת ישנה, מזוודות, משטח הובלה ואפילו פגוש של מכונית: כולם יכולים להפוך למכתבה ממוחדשת (ולתמריץ יצירתי לשנת הלימודים)

נחמד, נחמד. היה ממש נחמד. אבל החופש הגדול נג-מר! חוזרים לבית הספר.

תקופה של חזרה מהחופש נושאת עימה רוח של התחדשות. משהו בחגי תשרי והערגה לגשם הראשון שהם מביאים איתם גורמים לי לקנן. אני מפנה את הישן בבית לטובת החדש, ובמקרה שלי - לממוחדש.

השנה הוא סיים את כיתה א', והיא תתחיל אותה בשנה הבאה. זמן מצוין להיפטר משידת ההחתלה ולהכניס במקומה מכתבה. וכך, בשקט בשקט, רגע לפני שהם נרדמים, בין סיפור לסיפור ובין הכרית שלה לכרית שלו, חיפשתי רעיונות למכתבות ברשת:

Manoteca

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי דלת ישנה והפכתי למכתבה עם מדף נפתח שעליו כיסי אחסון.

להמשך קריאה...
סקייט, קסמים ורוקנרול: הסקייטבורד זוכה לחיי נצחמה עושים כשהסקייטבורד נשבר? מה לא: כסאות, משקפיים, מנורות, צמידים ואפילו גיטרות חשמליות. עיצוב ממוחדש במיטבו

קיץ וחם. הכי טוב להיות מתחת למים ולא לעשות כלום. ואם כבר לעשות משהו - אז לגלוש. יש כאלו שאוהבים גלישת גלים, אני יותר בעניין של גלישה ברשת. השבוע תפסתי גל טוב במיוחד של פריטים ממוחדשים מסקייטבורדים.

סקייטבורדים החלו כאלטרנטיבה אורבנית לגולשי גלים, בימים שבהם הים שקט מדי. הדק (Deck, משטח הסקייטבורד) המעוצב והצבעוני, שעשוי כולו בעבודת יד ובהרבה אהבה, סיפק את יצר האקסטרים למכורי הגלישה, גם ביבשה. האגדה על קבוצת Zephyr מספרת, שבשנה שבה חלה הפריצה הגדולה של הספורט הזה (אביב 1975, דל-מאר, קליפורניה), הם נהגו להתאמן בבריכות ריקות (מזל שבאותה שנה הייתה בצורת).

להמשך קריאה...
מעפר באו ואל עפר ישובומנורות מפולי קפה, שטיח מעשב, שרפרפים מאדמה ומשקפיים משיער: פריטים מחומרים מתכלים, שאפשר לזרוק בלי רגשות אשמה

גם לאיש הירוק - זה שממעט לקנות, אוסף מהרחוב ומשפץ - מגיע רגע בו הוא מודה שנמאס לו מהמנורה הישנה שלו. כן! זה יכול לקרות! לא צריך להתבייש בזה. התחדשות זה דבר חשוב. ברגע הזה (אחרי שנתן את הישנה לחבר או מסר אותה באתר אגורה), בחירה במנורה מתכלה תזכה אותו במקום ירוק במיוחד בגן עדן. ולמה? כי אם גם זו תימאס עליו בבוא היום, הוא יוכל פשוט להניחה באדמה והיא תחזור לטבע בצורה אורגנית, תפרק את עצמה בזמן קצר וללא גזי חממה מיותרים. לכן, מוצר המעוצב מחומרים מתכלים נמצא במקום גבוה בסקלת ה”רכישה הסביבתית החכמה”.

המעצבת עדיטל אלה מתארת בהרצאותיה ב”TED” את מעגל החיים הזה.

להמשך קריאה...
לאסוף או לא לאסוף?זאת השאלה. מה קורה כשפוגשים כיסא ישן ועזוב ברחוב? רעיונות צבעוניים, מקוריים וממחדשים מרחבי העולם

לאסוף או לא לאסוף? זאת השאלה. הלכתם ברחוב, פגשתם כיסא עזוב, ולמרות שהוא עשה לכם את זה המשכתם בדרככם עם כל מיני תירוצים כמו אין לי בשבילו מקום / הבן זוג שלי לא יאהב את זה / אני לא באמת יודע איך לשפץ אותו.. אם אחרי חמישה צעדים חזרתם ולקחתם אותו - הפוסט הזה הוא בשבילכם.

לא מזמן פגשתי את איתי נוי (מעצב שעונים ואדם מעניין במיוחד), והוא נתן לי במתנה את הדימוי הבא (בפרפרזה חופשית שלי, את הציטוט המדויק אני לא זוכרת):

"אני מדמיין את עצמי יושב במרפסת. באחת הדירות ממול עושים שיפוץ. אני רואה אותם שוברים, הורסים וממלאים את המכולה שברחוב. בין הפריטים הזרוקים אני מבחין בכיסא. אולי שניים או שלושה.

להמשך קריאה...
אור ירוק: מנורות מצנצנות, טושים, דיסקים, צינורות ובקבוקיםבלוג חדש עושה סדר בעולם העיצוב האקולוגי: במה עדיף מיחדוש על מיחזור ומה לשגעת ה''עשו זאת בעצמכם'' ולמודעות סביבתית?

 

לרובכם זה אולי מובן מאליו, ובכל זאת: מודעות סביבתית היא כבר מזמן לא פריביליגיה של מדינות אירופיות מבוססות - היום היא משפיעה על כל תחומי החיים, בכל מקום. וכפי שעולם העיצוב הוא חלק בלתי נפרד מחיינו בכלל, יש לו תפקיד חשוב גם בתחום הזה: עם מלים כמו אחריות וחיסכון, ומגוון מגמות עיצוביות שמושפעות מהשינויים האקולוגיים, כמו עיצוב שעושה שימוש באנרגיות מתחדשות, שגעת ה"עשה זאת בעצמך" ותופעת ה"מיחדוש".

המיחדוש, בניגוד למיחזור, הוא תהליך הממיר חומרי פסולת או מוצרים חסרי שימוש לחומרים או מוצרים חדשים - איכותיים יותר ובעלי ערך סביבתי גבוה יותר (ע"ע upcycle).

להמשך קריאה...
מעצבת גרפית, מייסדת ושותפה לשעבר בסטודיו become. מגדלת שניים ומטפחת זוגיות עם (ה)אחד. בעלת תשוקה אין סופית לעיצוב וכבוד גדול לאמא אדמה. מכל האהבות הללו התחלתי לכתוב את הבלוג upcyclish, שמציג פרטי עיצוב וריהוט מהזווית האקולוגית ובנימה אישית.
''חדש חדיש ומחודש'' הינו בלוג נוסף, העוסק בנקודות החיבור שבין סביבה ועיצוב. הוא טועם מהטרנד הגלובלי של עיצוב ירוק, בנושאים כמו עיצוב בר קיימא, מיחדוש (upcycle), חפצים ישנים שזוכים לחיים חדשים, עשה זאת בעצמך (D.I.Y), מיצגי קראפט, מיזמים קהילתיים, עיצוב מחומרים מתכלים ומתחדשים, טכנולוגיות אקולוגיות חדשניות וכד’.