אדריכלות
אין חניה? טוב מאוד!מקומות חניה הם משהו שתמיד אין מספיק ממנו. או שאולי יש יותר מדי, בעצם? היום מציינים בעולם את PARK( ing ) Day, שבו משתלטים זמנית על מקומות חניה והופכים אותם לכיף אמיתי. מתי אצלנו?

פינג-פונג בין חניה לפארק. תראו מה אפשר לעשות עם מקום חניה מבוטל (באדיבות אתר Rebar)

יש דברים שלא משנה כמה יש מהם, תמיד אין מהם מספיק: כסף, ימי חופש, שעות שינה ומקומות חניה.
אין זמן מתאים לחיפוש חניה, וזו ללא ספק אחת המשימות השנואות ביותר על תושבי הערים בעולם. בימים אלה, קצת לפני הבחירות המקומיות, כשהנטייה הרווחת היא להתחבב על קהל הבוחרים, אנו נתקלים לא פעם בהקלות פתאומיות בנושא החניה במרכזי הערים. הבעיה היא שתוספת מקומות חניה לא פותרת בהכרח את הבעיה - להיפך: היא רק מעודדת אנשים להגיע למרכז העיר עם רכב פרטי ולהגביר את העומס. כך שהפער בין היצע לביקוש לא באמת מצטמצם, והבעיה לא נפתרת.

להמשך קריאה...
ציירי לי חזית אקלימיתהצעות מעניינות של סטודנטיות לחזיתות אקלימיות חכמות

חזית אקלימית. העבודה הזוכה בתחרות מטעם המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, שהכינו אלמוגית נחמיאס ויפית זבולון

"ללמד זה ללמוד פעמיים", אמר ג'וזף ג'וברט, וזה כל כך נכון. כי מעבר לשליטה בנושא, צריך ללמוד איך להפוך את המידע לנגיש ללומד, ולעזור לו למצות את הפוטנציאל האישי. כבר שנים שאנחנו משלבות הוראה באקדמיה ועבודה בפרקטיקה, ומרגישות שהלמידה בשני התחומים המשיקים לא מסתיימת לעולם. תחושת הסיפוק על הצלחה של סטודנט היא כפולה ומכופלת, ומה רבה הייתה הגאווה ערב ראש השנה, לנוכח ההצלחה של הסטודנטיות של גלית, בתחרות של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, שתוצאותיה פורסמו במסגרת הכנס השנתי.

להמשך קריאה...
חלום רטוב בקיץ: בית עם בריכה (או לפחות בריכה ברחוב)לא כולם גרים קרוב לים ולא כולם אוהבים אותו, אז איך כדאי לבנות בריכה (למי שיכול להרשות לעצמו) ואיך אפשר ליהנות ממנה בזול (למי שלא)?

חם לכם? גם לנו - מאוד! ואם נראה לכם שמשנה לשנה נהיה יותר חם, זה לא סתם זיכרון סלקטיבי - זו המציאות העגומה. הסטטיסטיקה מלמדת שמאז שנות ה-70 נמדדו טמפרטורות גבוהות יותר בארץ בהשוואה לשנים קודמות, ומנגד החורף קר יותר. נכון שמחאות עושים בקיץ, אבל אין כמו מים קרירים כדי להקל על המועקה,  אז הרשו לנו לצנן את החום הכבד בהגיגי בריכות. בואו נעצור רגע להתרעננות:

קמפיין לעידוד המודעות להתחממות הגלובלית. פרסומאי  Ogilvy&Mather עבור בנק HSBC.

להמשך קריאה...
אוהבים ירוק? 5 בלוגים ירוקים שישאירו אתכם בענייניםהטנא שלנו לשבועות: לדעת קצת יותר על סביבה דרך הבלוגים המצוינים האלה. מכירים עוד? שתפו

חשבנו איזה טנא ירוק נוכל להגיש לכם לכבוד חג השבועות. בחוץ פריחה והכל ירוק, וגם העניין הסביבתי פורח עם שפע עצום של אתרים ובלוגים. מכל השפע המלבלב הזה, החלטנו לברור למענכם את חמשת הבלוגים-אתרים הירוקים החביבים עלינו, קצת מפה וקצת משם. קבלו את ה-Top five שלנו:
Treehugger
ה"גורילה" של הבלוגים הירוקים, על אף שמו הבעייתי, הוא הרבה יותר ממקום של מחבקי עצים. מי שהשיק אותו ב-2004 היה היזם והמעצב גרהאם היל, וכעבור שלוש שנים רכשה אותו רשת Discovery. האתר מציג גישה סביבתית ביקורתית בהיבט רחב, בעזרת עשרות כותבים שמדווחים לו מרחבי העולם.

להמשך קריאה...
להרוס או לשפץ? זאת השאלהמתי עדיף להרוס בניין כדי לבנות אותו מחדש - ומתי עדיף להימנע מכך ולהסתפק בשיפוץ?

הרבה לקוחות שואלים אותנו: להרוס ולבנות מחדש - או להרחיב ולשפץ? שאלת השאלות, והתשובה לה תלויה בהרבה משתנים: שיקולים תכנוניים, מיצוי הפוטנציאל של הנכס, שיקולים כלכליים, הנדסיים, סביבתיים ועוד. הן מבחינה לוגיסטית והן מבחינה הנדסית, שיפוץ מבנה הוא מהלך מורכב יותר מבנייה חדשה. על פניו, קל יותר להרוס מבנה ולהתחיל מחדש, אך האם תמיד זהו הפתרון הנכון? בפוסט הזה ננסה לשפוך אור על השיקולים בעד ונגד בנייה חדשה, בהשוואה לשיפוץ בניין קיים. לא משום שיש אמת אחת נכונה, אלא משום שבמציאות הישראלית הנוכחית, היד קלה מדי על ההדק...

להמשך קריאה...
יוחזר הפטיו: יש חיים בלי מיזוג מסביב לשעוןהתלות שפיתחנו במזגנים היא לא רק בזבזנית, אלא מנתקת מאוויר טרי ומשבי רוח אמיתיים. היפנים לא זזים בלי פטיו. דווקא אנחנו, הישראלים, נטשנו אותו. הגיע הזמן להחזיר אותו לבנייה המקומית

בשבוע שעבר נכנסו אלינו למשרד זוג לקוחות, ששאלו אם נוכל לתכנן להם בית פרטי ללא מזגן. ממש כך. אין דבר שאנחנו אוהבות יותר מלקוחות שמאתגרים אותנו בהגדרת הצרכים והרצונות שלהם, וכמה משמח שיש אנשים שחושבים מחוץ לקופסה. הכוונה היא לקופסה, תרתי משמע, כי מאז שקופסת המזגן נכנסה לחיינו ומקבעת את הטמפרטורה בחורף על 25 מעלות ובקיץ על 21 (וזה במקרה הטוב), נראה שאי אפשר בלעדיה. אם להסתמך על הבנייה "של פעם" דווקא נראה שאפשר, וזה דורש תכנון מדויק הלוקח בחשבון את תנאי האקלים המקומיים, אך גם פתיחות וגמישות באורח החיים.

 

במקום טמפרטורה אחידה בבית, אזורי פעילות עם טמפרטורה משתנה, Digestible Gulf Stream.

להמשך קריאה...
משרד ירוק הוא משרד בריאמעסיקים, אתם דואגים לעובדים שלכם בשעות הארוכות שהם נמצאים במשרד? אם כן, כדאי שתדאגו לתאורה, לחללים ולחומרים בלתי רעילים. זה בריא יותר בשבילם, וזול יותר להוצאות השוטפות שלכם
בפוסט הקודם על משרדים ירוקים התייחסנו ליתרונות הרבים של חלל עבודה ירוק. הוא משפיע על בריאות העובדים ועל תחושת הנוחות, עוזר לפריון העבודה ויכול לתרום לחיסכון של עד 15-20% בעלויות האחזקה. אבל משרד ירוק לא מחייב בנייה חדשה או שיפוץ מקיף בבניין כולו. מפתיע לגלות את מגוון האפשרויות הרחב, גם כשניגשים לנושא דרך עיצוב הפנים: החל מארגון החלל וחלוקתו וכלה בבחירת החומרים, גופי התאורה והטכנולוגיות. הפעם נחלוק איתכם חמישה טיפים, שיאפשרו גם למשרד שלכם להיות ירוק יותר.
1. ארגון החלל ומקסום תנאי תאורה טבעית
אחד הדברים הכי חשובים במשרד הוא כמות האור הטבעי.
להמשך קריאה...
אור ירוק: 8 נרות וירטואליים ואקולוגיים לחנוכהצנצנת אור, טפט של לדים, בקבוק אור בגג הבית, שבשבות אור, אצות שמפיקות אור ואפילו אור טבעי! הבלוג בספיישל לחג האורות

חנוכה הוא החג החביב עלינו! חג מלא אור ושמחה, ובחוץ התחלה של חורף והכול מתחיל להיות ירוק. מזמינות אתכם להצטרף לחגיגת החנוכה שלנו ולהדליק איתנו נרות וירטואליים של אור ירוק, עם דגש סביבתי כזה או אחר..


נ ר   ר א ש ו ן – אור יקרות
הנר הראשון מכניס אותנו לאווירת חג נוצצת


מה: טפט המשלב נורות LED בדוגמאות גיאומטריות משתנות. המוצר החדש משתמש בטכנולוגיה של הדפסת מעגלים חשמליים על נייר טפט, כדי לחבר בין נורות לד המשנות את צבען מלבן לאדום ולכחול. הטפט מגיע ברצועות ברוחב 60 ס"מ ובאורך של 3.20 מטר, וההתקנה על הקיר פשוטה ודורשת חיבור להזנה למתח נמוך ומערכת בקרה קטנה השולטת ברמת התאורה והצבעים.



להמשך קריאה...
שיפוץ משרדים Inside-Out: טוב לסביבה, טוב לעובדים וטוב לחשבון הבנקחלק א': על שני מהפכים מוצלחים בבנייני משרדים גדולים - האמפייר סטייט בילדינג במנהטן, ומרכז Ronda בספרד

OUT

נפגשנו בטכניון, אבל נפגשנו באמת רק כשהתחלנו את חיינו המקצועיים בסוף התואר הראשון. באותם ימי עבודה ארוכים התאמצנו לשמור על עירנות מול המחשב, במרתף תל אביבי שהיה כמעט נטול חלונות, בעודנו "נהנות" לאורך כל היום מאור הפלורסנטים. לא האמנו שאדריכלים עובדים בתנאים כאלה! הו, ימי התמימות). נשבענו, וברבות הימים גם קיימנו, ש"אצלנו במשרד זה לא יקרה". כמובן שלפעמים המצוי מנצח את הרצוי, אבל צריך לזכור שרובנו נמצאים במשרד יותר מאשר בבית - בוודאי שבשעות הערות שלנו - ובסופו של דבר זו הבריאות שלנו!


להמשך קריאה...
בניינים שעשויים מתאים סולאריים: העתיד כבר כאןאם יש כבר תיק-יד סולארי שטוען את הסלולרי והמחשב, מדוע האדריכלות שמרנית בניצול השמש? פרויקטים מרתקים בעולם פורצים את הדרך

שעון החורף, שמוריד על כולנו חשיכה בטרם עת בימים אלה, לא מאפשר להתעלם מאחד המשאבים המפוספסים בארץ – השמש. במדינה ברוכה בשעות שמש, הורגלנו לחשוב שיש להיזהר מפניה: לדאוג להצללה, לסגור את התריסים ולמרוח קרם הגנה. רק שהשמש, וזה לא חדש, היא גם משאב אדיר של אנרגיה תרמו-סולארית שהופכת קרינה לחום, כדוגמת הדוד המחמם את המים בעזרת קרינת השמש או אנרגיה פוטו-וולטאית ההופכת קרינה לחשמל. את החשמל הנוצר מאנרגיית השמש ניתן לאגור בסוללה מקומית, או לחבר לרשת החשמל ולהפוך לנקודת יצור נוספת. ייצור השיא בארצות חמות כמו שלנו מתרחש, בדרך כלל, בשעות שבהן הביקוש בשיאו.

להמשך קריאה...
אדריכליות בעלות משרד "גלעד-שיף אדריכלות ועיצוב". עוסקות בבניה ציבורית ובניה פרטית בדגש סביבתי אקלימי. אוהבות עיצוב, מאמינות בירוק והכי מתחברות לשילוב ביניהם. עוד על האג'נדה והפרויקטים באתר המשרד ובפייסבוק