החומרים:

  • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון פתיתי שיבולת שועל במעבד מזון)
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כוס קמח לבן
  • 4 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2-1 כוסות מים

לירקות

  • חבילת נבטים
  • 2 פלפלים (1 כתום, 1 ירוק)
  • 1 קישוא
  • 2 גזרים קטנים
  • 1 בצל סגול
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2-1 כפות שמן לטיגון

לרוטב הטחינה

  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2-1 כפות רוטב סויה
  • מעט כמון
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מיץ מ-1 לימון גדול
  • 1/4 כוס מים + אפשרות לעוד, לפי הטעם

ההכנה

‭.1‬ הבלינצ'ס: מערבבים היטב את כל המרכיבים. מוסיפים מים עד לקבלת מרקם נוזלי. מאחסנים במקרר 30 דקות. מערבבים היטב.

‭.2‬ מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות בקוטר 25 ס"מ על להבה גבוהה. משמנים אותה מעט.

‭.3‬ מוזגים ‭1/2‬ כוס מהבלילה במרכז המחבת ומנענעים מיד לפיזור אחיד במחבת. מטגנים ‭3-2‬ דקות, עד שפניה של הבלילה מתייבשים (בודקים – אם צדה התחתון נשרף לפני שצדה העליון התייצב, מנמיכים את עוצמת הלהבה). מכינים כך את כל הבלילה. את הבלינצ'ס מניחים בערימה, זה על זה, בצלחת (אפשר לעטוף היטב ולשמור עד למחרת במקרר).

‭.4‬ המלית: חותכים את הירקות למקלות דקיקים.

‭.5‬ מחממים היטב את המחבת, מחממים בו את השמן ומקפיצים את הירקות עד שהם צרובים אך עדיין קשים. מתבלים במלח ובפלפל (אפשר להכין עד שעתיים מראש ולחמם במחבת).

‭.6‬ הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים למ­רקם חלק ונוזלי (אפשר להכין עד יום מראש).

‭.7‬ הרכבת המנה: ממלאים כל בלינצ'ס בירקות ומקפלים ‭4­-ל‬ או מגלגלים. מגישים לצד הרוטב.