המרכיבים

(2 תבניות אינגליש קייק)

למלית הכתומה

  • 1/4 דלורית קלופה, מגוררת על פומפייה דקה
  • 2-3 גזרים קלופים, מגוררים על מפומפייה דקה
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר על פומפייה דקה

למלית הירוקה

  • 4 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים
  • 2 קישואים, מגורדים על פומפייה דקה
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר על פומפייה דקה
  • עלים מ-2 ענפי זעתר
  • עלים מ-2 ענפי תימין

לרביכה

  • 1 כוס שיבולת שועל דקה
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • 1 בצל, קצוץ ומטוגן

להרכבת המנה

  • 3 כלי מנגולד גדולים, רק החלק הירוק
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות בשמן זית.

2. המלית הכתומה והירוקה: מערבבים את מרכיבי כל מלית בקערה נפרדת. מומלץ לסחוט עודפי מים מהירקות.

3. הרביכה: מבשלים את שיבולת השועל והמים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את התבלינים, את הבצל המטוגן, מערבבים ומסירים מהכיריים.

4. מצננים קלות, מחלקים את הרביכה בין שתי קערות המלית ומערבבים.

5.‬ הרכבת המנה והאפייה: מרפדים את תבניות האפייה בעלי המנגולד. יוצקים בכל תבנית שכבה כתומה, ועליה יוצקים שכבה ירוקה. מפזרים את גרעיני החמנייה. אופים כשעה, עד שהמאפה יציב.

‭.6‬ מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, פורסים ומגישים.

  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 5 ימים.