המרכיבים

‭20-15‬ שיפודים

  • 1 חבילה (250 גרם) טופו

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית קארי תאילנדי (או לפי הטעם)
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה

לירקות

  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא
  • 1 זוקיני
  • 1/2 חציל
  • 10 פטריות קטנות

ההכנה

‭.1‬ מחממים גריל, או מחממים תנור לחום מקסימלי בתוכנית גריל.

‭.2‬ הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

‭.3‬ חותכים את הטופו לקוביות בגודל ‭1.5­כ‬ ס"מ ומוסיפים לקערת הרוטב. מערבבים.

‭.4‬ חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (את הפטריות חוצים). מוסיפים גם אותם לקערת הרו­טב ומערבבים בעדינות.

‭.5‬ משפדים את הטופו והירקות כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים. אם צולים בתנור, עוטפים את החלק החשוף של השיפוד ברדיד אלומיניום. צולים ‭8­-כ‬ דקות, עד הזהבה, ומגישים חם.

איך שומרים?

אפשר לשרות ולהרכיב את השיפודים עד יום מראש. מומלץ להגיש מיד לאחר הצלייה.

>> עוד מתכונים למנגל טבעוני