המרכיבים
20-15 שיפודים
- 1 חבילה (250 גרם) טופו
לרוטב
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כוס רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית קארי תאילנדי (או לפי הטעם)
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
לירקות
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל גדול
- 1 קישוא
- 1 זוקיני
- 1/2 חציל
- 10 פטריות קטנות
ההכנה
.1 מחממים גריל, או מחממים תנור לחום מקסימלי בתוכנית גריל.
.2 הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.
.3 חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1.5כ ס"מ ומוסיפים לקערת הרוטב. מערבבים.
.4 חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (את הפטריות חוצים). מוסיפים גם אותם לקערת הרוטב ומערבבים בעדינות.
.5 משפדים את הטופו והירקות כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים. אם צולים בתנור, עוטפים את החלק החשוף של השיפוד ברדיד אלומיניום. צולים 8-כ דקות, עד הזהבה, ומגישים חם.
איך שומרים?
אפשר לשרות ולהרכיב את השיפודים עד יום מראש. מומלץ להגיש מיד לאחר הצלייה.
>> עוד מתכונים למנגל טבעוני