מאת: מירי ארזי, בעלת רשת "מתוקה"


החומרים ל-12‬ פרוסות:

  • תבנית אפייה עגולה בקוטר 18 ס"מ
  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח
  • 1 כף קינמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ כפית ציפורן (לא חובה)
  • גרידה מתפוז אחד
  • 1 תרמיל וניל 4 ביצים
  • ‭1½‬ כוסות סוכר חום או סוכר קוקוס
  • ½ כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
  • ½ כוס מיץ (תפוזים, קלמנטינות, תפוחים)
  • ‭1½‬ כוסות אגוזים קצוצים גס
  • ‭1½‬ כוסות פירות העונה לבחירתכם (תפוחים, אגסים, ובקיץ - משמש, אפרסק‭,(‬ חתוכים לקוביות

ההכנה:

‭.1‬ מחממים את התנור ל־180 מעלות.

‭.2‬ מניחים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן וגרידת התפוז ומערבבים.

‭.3‬ מרוקנים את תרמיל הווניל בעזרת סכין, מוסיפים לקערה יחד עם הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה. כשהבלילה תופחת, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה. מוסיפים את המיץ ואת האגוזים לסירוגין, ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הפירות ומערבבים.

‭.4‬ מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות בתרסיס שמן ואופים 40 דקות או יותר, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

‭.5‬ להגשה: פורסים תפוח לפרוסות ומסדרים על העוגה כמניפה.

  • ערכים תזונתיים לפרוסה: 339 קלוריות, 34 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 19 גרם שומן