כשמשדכים טכניקה יפנית לחומרי גלם ישראליים מקבלים קציצות שהן משהו אחר לגמרי: דחוסות ובעלות מרקם לעיס וטעם מתקתק-מלוח-חמצמץ. וההכנה? 5 דקות בלבד. אף על פי שמכינים את הקציצות במחבת זהו אינו טיגון, אלא צריבה בטמפרטורה לא גבוהה - ממש כמו אפייה בתנור.

אפשר להשתמש בכל סוג של שעועית מבושלת. האהובה עליי היא שעועית הברבוניה (המנומרת)‬, שיש לה מרקם נימוח ובשרני והיא מתרככת בבישול במהירות ובאופן אחיד. בכל מקרה, יש לסנן היטב את השעועית ממי הבישול ולמעוך אותה ידנית ולא במכשיר חשמלי.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> קבב שעועית אפוי

>> קציצות ירקות ועדשים

>> כרובית בתנור עם ציפוי פריך

המרכיבים (6 קציצות קטנות)

  • ‭1 1/2‬ כוסות שעועית לבנה או ברבוניה, מבושלת ומסוננת היטב (‭1/2‬ כוס שעועית לבנה יבשה, לפני בישול)
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח אורז
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • ‭1/2‬ כפית שמן שומשום קלוי

לרוטב

  • 2 שיני שום, קלופות
  • פרוסת ג'ינג'ר טרי בעובי ‭1/2‬ ס"מ, קלופה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) רוטב סויה כשר לפסח
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) מים
  • 2 כפות יין לבן

ההכנה

‭.1‬ מועכים את השעועית במזלג או במועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים. צרים מהתערובת 6 קציצות קטנות ופחוסות.

‭.2‬ מחממים את שני סוגי השמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מזהיבים את הקציצות משני הצדדים, מנמיכים את האש, מכסים ומטגנים עוד 3 דקות.

‭.3‬ בינתיים, טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב.

‭.4‬ מסירים את המכסה ויוצקים 2 כפות רוטב על כל קציצה. הופכים את הקציצות, כדי שהרוטב ייספג בהן משני הצדדים. אם הצבע אינו עמוק מספיק, מוסיפים מעט רוטב.

‭.5‬ מצננים מעט את הקציצות ומגישים אותן פושרות, מומלץ על מצע של סלט מלפפונים מתובל בשמן שומשום, חומץ, סויה וג'ינג'ר קצוץ.