כשמשדכים טכניקה יפנית לחומרי גלם ישראליים מקבלים קציצות שהן משהו אחר לגמרי: דחוסות ובעלות מרקם לעיס וטעם מתקתק-מלוח-חמצמץ. וההכנה? 5 דקות בלבד. אף על פי שמכינים את הקציצות במחבת זהו אינו טיגון, אלא צריבה בטמפרטורה לא גבוהה - ממש כמו אפייה בתנור.
אפשר להשתמש בכל סוג של שעועית מבושלת. האהובה עליי היא שעועית הברבוניה (המנומרת), שיש לה מרקם נימוח ובשרני והיא מתרככת בבישול במהירות ובאופן אחיד. בכל מקרה, יש לסנן היטב את השעועית ממי הבישול ולמעוך אותה ידנית ולא במכשיר חשמלי.
עוד במדור הבראת מתכונים
המרכיבים (6 קציצות קטנות)
- 1 1/2 כוסות שעועית לבנה או ברבוניה, מבושלת ומסוננת היטב (1/2 כוס שעועית לבנה יבשה, לפני בישול)
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח אורז
- 1/8 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 1/2 כפית שמן שומשום קלוי
לרוטב
- 2 שיני שום, קלופות
- פרוסת ג'ינג'ר טרי בעובי 1/2 ס"מ, קלופה
- 2 כפות סילאן טבעי
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה כשר לפסח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 2 כפות יין לבן
ההכנה
.1 מועכים את השעועית במזלג או במועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים. צרים מהתערובת 6 קציצות קטנות ופחוסות.
.2 מחממים את שני סוגי השמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מזהיבים את הקציצות משני הצדדים, מנמיכים את האש, מכסים ומטגנים עוד 3 דקות.
.3 בינתיים, טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב.
.4 מסירים את המכסה ויוצקים 2 כפות רוטב על כל קציצה. הופכים את הקציצות, כדי שהרוטב ייספג בהן משני הצדדים. אם הצבע אינו עמוק מספיק, מוסיפים מעט רוטב.
.5 מצננים מעט את הקציצות ומגישים אותן פושרות, מומלץ על מצע של סלט מלפפונים מתובל בשמן שומשום, חומץ, סויה וג'ינג'ר קצוץ.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא