מאת: יפה שיר רז ואמיתי גזית

תמיד עדיף לאכול את מה שהכנתם בבית - כך אתם יודעים בדיוק איזה רכיבים יש במנה שאתם אוכלים, וכמובן כמה שמן (ואיזה שמן) אתם מכניסים לגוף. הכלל הזה נכון גם כשמדובר על סופגניות, כמובן. נכון שקשה לא להתפתות למראה הסופגניות היפהפיות, המצופות והמקושטות בקפידה, שמביטות אליכם מחלון הראווה. אבל שוב: מי שמכין את הסופגניות בבית יודע בדיוק מה הוא מכניס לגוף, ואם תיישמו את הטיפים שלפניכם - כנראה שגם תרוויחו סופגניות במינימום שמן.

ואל תשכחו: נכון שאין דבר כזה סופגנייה בריאה, אבל האם זה יהיה נורא כל כך לאכול סופגנייה או שתיים פעם בשנה?

בתיאבון!

הבלילה:

1. הוסיפו לבלילה כמה שפחות סוכר. ככל שכמות הסוכר בבצק קטנה יותר, כך הוא יספוג פחות שמן.
2. הוסיפו לבלילה כף או שתיים יין לבן. האלכוהול ימנע את חדירת השמן, ומכיוון שהוא מתאדה במהלך הטיגון הוא לא יוסיף קלוריות.
3. הכינו סופגניות גדולות יחסית. ככל ששטח הפנים של המזון גדול יותר, כך הוא סופג פחות שמן.

הטיגון
4. השתמשו בסיר נירוסטה: מחקרים מצאו כי בניגוד למתכות אחרות בסיר נירוסטה יש פחות תהליכי חמצון שכן החומר אינו יוצר ריאקציה עם המזון.
5. טגנו בשמן איכותי. רצוי לבחור בשמן קנולה המועשר בוויטמין E.
6. הוסיפו לשמן תמצית זרעי ענבים. התמצית תסייע להפחתת החמצון.
7. טגנו בשמן עמוק. ככל שהשמן עמוק יותר, כך משך הטיגון קצר יותר והסופגניות יספגו פחות שמן.
8. ‬הוסיפו גזר. בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא קרוטן ובקרטנואידים נוספים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן.
9. ‬התחילו לטגן את הסופגניות כשהשמן חם מאוד. החום יגרום ליצירה מהירה של קרום העוטף את הסופגנייה ויפחית את ספיגת השומן.
לאחר הטיגון
10. ‬טגנו מינימום זמן.
כדי להרוויח סופגנייה פחות שמנה, טגנו אותה לזמן קצר מאוד והעבירו את הבצק התפוח לאפייה בתנור על גבי רשת.
11. השתמשו בנייר סופג. כשהסופגניות מוכנות, הוציאו אותן בעזרת כף מחוררת והספיגו היטב בנייר סופג.

אולי שלכם ייצאו פחות יפות מהסופגניות שבחנות, אבל לפחות תדעו שהן פחות שמנות (צילום: שאטרסטוק)

אולי שלכם ייצאו פחות יפות מהסופגניות שבחנות, אבל לפחות תדעו שהן פחות שמנות (צילום: שאטרסטוק)

  • ייעוץ מקצועי: ד"ר ברוריה טל, דיאטנית קלינית, חברת עמותת הדיאטנים "עתיד" ומנהלת טל הבריאות, המרכז לתזונה נכונה; ריקי לנגברג, נטורופתית ‭PH.D ‬