>>חנוכה דיאטטי: מתכונים ללביבות וסופגניות ללא טיגון

המרכיבים (כ-20 יחידות)

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • להגשה: ריבה, ריבת חלב, אבקת סוכר וכדומה

ההכנה

‭.1‬שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל המרכיבים ולשים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק מבריק וגמיש. מכסים במגבת (יבשה או לחה) ומניחים להתפחה במשך ‭60-30‬ דקות (בהתאם למזג האוויר),‬ עד שהבצק מכפיל את נפחו.

‭.2‬ מקמחים משטח עבודה. בידיים משומנות, יוצרים מהבצק כדורים חלקים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים אותם על משטח העבודה במרחק כ-5 ס"מ זה מזה, כשהתפר של הבצק (אם יש) פונה מטה. מניחים להתפחה במשך כ-40 דקות, עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם. בינתיים, גוזרים ניירות אפייה לריבועים או לעיגולים בגודל המתאים לשמש כמצע לסופגניות.

‭.3‬ מכינים סיר ובו מים רותחים בגובה כ-5 ס"מ. מניחים עליו כלי אידוי שטוח (במבוק או אחר).‬ מניחים את גזרי הנייר בכלי האידוי, במרחק זה מזה (הסופגניות תופחות במהלך האידוי), ומניחים כדור בצק על כל אחד מהם. מכסים את הסיר ומאדים 13 דקות, עד שהסופגניות תופחות ותוכן עשוי (חותכים אחת ובודקים)‬. מכינים כך את כל הכמות.

4. מגישים מיד, מומלץ לצד ריבה, אבקת סוכר, רוטב שוקולד, ריבת חלב וכד‭.'‬

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר במשך יום-יומיים. מחממים מכוסה במיקרוגל או בטוסטר אובן.