כדי לקבל לביבות אחידות בצורתן, מומלץ לאפות אותן בתבנית שקעים משומנת, והכי נוח בתבנית מסיליקון.

>> 16 מתכונים לסופגניות ולביבות ללא טיגון

המרכיבים (כ־30 יחידות)

  • 2 בטטות גדולות או 3 בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול (או 2 קטנים)
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/4‬ כוס גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) פרוסים דק
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית עלי תימין
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • ‭8-6‬ כפות קמח
  • לשימון וזילוף: שמן זית
  • להגשה: שמנת חמוצה

ההכנה

1. מכינים את הבטטות ותפוח האדמה: מבשל לים אותם בקליפתם בסיר מים, או עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בחום גבוה (220 מעלות) עד שהם רכים (כ-45 דקות לבטטה, כשעה לתפוח האדמה).

2. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, או משמנים תבנית שקעים למאפינס.

3.‬ קולפים את הבטטות והתפו"א ומועכים אותם (לא במעבד מזון). מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט הקמח – ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

4.‬ בידיים משומנות או בעזרת 2 כפות, יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. מזלפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ-20 דקות, עד שהלביבות זהובות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות. מגישים חם או חמים לצד שמנת חמוצה.

איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים בתנור לפני ההגשה.