כדי לקבל לביבות אחידות בצורתן, מומלץ לאפות אותן בתבנית שקעים משומנת, והכי נוח בתבנית מסיליקון.
>> 16 מתכונים לסופגניות ולביבות ללא טיגון
המרכיבים (כ־30 יחידות)
- 2 בטטות גדולות או 3 בינוניות
- 1 תפוח אדמה גדול (או 2 קטנים)
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כוס גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) פרוסים דק
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כפית עלי תימין
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 8-6 כפות קמח
- לשימון וזילוף: שמן זית
- להגשה: שמנת חמוצה
ההכנה
1. מכינים את הבטטות ותפוח האדמה: מבשל לים אותם בקליפתם בסיר מים, או עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בחום גבוה (220 מעלות) עד שהם רכים (כ-45 דקות לבטטה, כשעה לתפוח האדמה).
2. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, או משמנים תבנית שקעים למאפינס.
3. קולפים את הבטטות והתפו"א ומועכים אותם (לא במעבד מזון). מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט הקמח – ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
4. בידיים משומנות או בעזרת 2 כפות, יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. מזלפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ-20 דקות, עד שהלביבות זהובות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות. מגישים חם או חמים לצד שמנת חמוצה.
איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים בתנור לפני ההגשה.