המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):
לבצק:
- 1/2 3 כוסות קמח
- שמן זית שסונן מקופסאות הטונה
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- 3/4 גביע אשל
למילוי:
- 3 קופסאות טונה בשמן זית (מסוננות – יש לשמור את השמן לשימוש בבצק)
- 2 ביצים
- 5 כפיות מיונז
- 1/2 כוס חלב
- 4 כפות גבינה צהובה, מגוררת
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 עגבניות, קלופות חתוכות לקוביות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבלים במערבל את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה. אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי ויוצקים מעל הבצק.
- אופים בחום בינוני במשך 45 דקות.
- מורידים את הטמפטורה לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
- מגישים חם, מומלץ לצד סלט ירקות טרי.